7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalyalı öğrenciler Türkiye'yi Fransa'da temsil etti

Renault "Herkes İçin Güvenlik" programı kapsamında bu yıl, bütün dünyada 7 ile 11 yaş arasında 1.2 milyon çocuğun daha bilinçlendirilmesini sağladı.

Renault'nun Türkiye'de bu yıl dördüncü kez düzenlediği "Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması"nda birinci olan Antalya Koleji İlköğretim Okulu 3 E sınıfının 25 öğrencisi, Türkiye'yi Fransa'da düzenlenen uluslararası buluşmada temsil etti. Yarışmaya katılan 8 ülkede birinciliği kazanan 200 çocuğun buluşması, yol güvenliği için dünyaya da etkili bir mesaj verdi: "Okula güvenlik içinde gidelim".
Bu yıl uluslararası yarışmaya 6 binin üzerinde afiş katıldı. Türk öğrencilerin afişlerde kullandıkları sloganlar da, karayolundaki tehlikelerin altını etkili biçimde çiziyordu:

"Uy trafik levhalarına, sağlıklı git yuvana", "Trafiği koruyalım geleceğe sahip çıkalım", "Farım açık, hızım normal, yolum güvenli", "Trafik kurallarına uy, canavara yakalanma", "Emniyet kemeriyle hayata bağlan", "Kurallara uyalım, okula güvenli gidelim", "Geleceğin yetişkini, kuralları bilmeli" Paris Disneyland'da düzenlenen ve tüm ülkelerin madalya aldığı gala gecesinde, Türkiye'yi temsil eden Antalya Koleji İlköğretim Okulu öğrencileri, Antalya yöresine ait hareketli danslarıyla, katılımcıları coşturan bir gösteri de gerçekleştirdi. Uluslararası buluşmaya Türkiye'nin dışında, Fransa, İsviçre, Portekiz, Rusya, Kıbrıs, Meksika ve Polonya'dan öğrenciler katıldı.

"HERKES İÇİN GÜVENLİK" PROGRAMI

Renault, 2000 yılında, çocukları ve gençleri karayolu güvenliği konusunda bilinçlendirmeyi amaç olarak belirledi ve bu yönde çalışmalar başlattı. Hem eğitici hem de çocuklar için eğlenceli biçimde tasarlanan "Herkes için Güvenlik" programı, öğrencilerin yaşına göre çeşitli düzeylerde uygulanıyor: Türkiye'de ilköğretim 2. sınıflar için "Sokakta İlk Adımlar" eğitim seti ve 3. sınıflar için "Herkes için Güvenlik" afiş yarışması ve ilköğretim 6 - 7. sınıflar için de "Göster Fikrini!" başlıklı afiş yarışması gerçekleştiriliyor.

"Herkes için Güvenlik" programı, bu yıl eğitim alan 1.2 milyon öğrenciyle birlikte, bugüne kadar 21 ülkede 8 milyondan fazla genç insanın bilinçlendirilmesini sağladı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 20:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?