21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalyalılar Klasik Müziğe doydu

Devlet sanatçısı ve piyano virtüözü Hüseyin Sermet, Antalya Kültür Merkezi (AKM)’de bir konser verdi.

1986 yılında "Harika çocuk" yasasından yararlanarak Paris Konservatuarı’nı bitiren, dünya çapında da yüzlerce başarılı konsere imza atan Sermet, Antalyalı klasik müzik severlere eşsiz bir gece yaşattı.

 Geçen yıl Antalya Aspendos Antik Tiyatro’da da bir konser veren Sermet’i AKM’de verdiği konserde Türk sevenlerinin yanı sıra, çok sayıda İngiliz, Fransız ve İtalyan turist de izledi. Piyanonun başına geçerek dinleyicileri selamlayan devlet sanatçısı Sermet, konserine aynı zamanda hocası olan ünlü piyanist Adnan Saygun’un 1 numaralı etüdündeki birbirinden güzel eserleriyle başladı. Sermet konserine Mozart’ın "Saraydan kız kaçırma" ve keman konçertosuyla, Beethoven’in 3. Senfonisi "Eroica"yı seslendirerek devam etti.

Sevenlerinden gelen çiçekleri de teker teker kabul ederek piyanosunun üzerine koyan usta Virtüöz, son olarak dinleyicilere kendi seçtiği bir parçayı çalarak armağan etti. Sevenleriyle Antalya’da biraraya gelen Sermet’e, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik etti. Türkiye’nin ilk bayan orkestra şefi olan İnci Özdil’in yönetiminde görkemli bir konseri izleyen sanatseverler, hayranlıklarını ayağa kalkıp sanatçıları dakikalarca alkışlayarak gösterdi.

Yorumculuğunun yanı sıra besteci kimliğiyle de tanınan Hüseyin Sermet’in "Reminiscenses" adlı eseri 1997 yılında Emperi Festivali’nde çalınmış ve tüm dünyada naklen yayınlanmıştı. Ünlü sanatçı, dünya çapında da konserleri ve ünlü besteleriyle tanınıyor.

antalya
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 11:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?