8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalyalılar tek Sarnıç'ı sevdi

Kepez Belediyesi’nin Avni Dolunay Mahallesi’nde yaptığı 63 dönüm alandan oluşan ve içerisinde mini bir gölün bulunduğu Tek Sarnıç Mesire alanı, ziyaretçi akınına uğruyor.

Sıcakların bunaltmaya başladığı bugünlerde, Kepez Belediyesi’nin Antalya’ya kazandırdığı Tek Sarnıç Mesire alanı büyük ilgi görüyor. İsmini içerisindeki tarihi sarnıçtan alan Tek Sarnıç Mesire alanı, Antalyılalar’ın, sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği bir mekan haline geldi. 63 dönüm alandan oluşan ve içerisinde mini bir gölün ve çam ağaçlarının bulunduğu Tek Sarnıç Mesire alanını, her gün yüzlerce Antalyalı ziyaret ediyor. Hafta sonları ise mesire alanı, binlerce kişi tarafından kullanılıyor.

Aileler, her türlü sosyal imkanın bulunduğu Tek Sarnıç Mesire alanında güzel bir hafta sonu geçiriyor. Mesire yerinde büyükler, çam ağaçlarının gölgesinde mangal yakıp, piknik yapmanın; çocuklar da, spor ve oyun alanlarında eğlenmenin keyfini çıkarıyor.

İçerisinde yürüyüş yolları ve fitness aletleri bulunan mesire alanı, spor yapmak isteyenlerin de akınına uğruyor. Bazı vatandaşlar, çam ağaçlarının gölgesinde yürüyüş yapmayı tercih ederken, bazı vatandaşlar da fitness aletlerinde spor yapıyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, insanların sevdikleri ile birlikte sosyal aktivitelerini yapabilecekleri bir alanı, Antalya’ya kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Antalyalıların mesire alanına büyük ilgi göstermesini kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Öner, “Bataklık olan bu alanı, içerisinde yürüyüş yolları, spor sahaları, fitness parkı, çocuk oyun alanı, restoranı bulunan modern bir mesire yeri haline getirdik. Şimdi yüzlerce Antalyalı, burada sevdikleri ile birlikte çam ağaçlarının gölgesinde piknik ve spor yapmanın tadını çıkarıyor. İnsanların bu mutluluğu, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. İnsanların yüzünü güldürecek olan yatırımlarımıza devam edeceğiz.” dedi.


Kepez Belediyesi’nin, Tek Sarnıç Mesire alanından başka, 1600 dönümlük alanıyla Türkiye’nin en büyüğü olan Kent Ormanı Mesire alanı ve 17 dönüm alandan oluşan Fevzi Çakmak Mesire alanı da bulunuyor. Büyük oranda tamamlanan ve içerisinde yapay bir şelalenin bulunduğu Kent Ormanı Mesire yeri, önümüzde günlerde hizmete açılacak. Fevzi Çakmak Mesire alanında ise inşaat çalışmaları devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 20:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?