16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Antalyalılara yılbaşı uyarısı!

ALKAN'DAN ANTALYALILARA YILBAŞI UYARISI

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, yılbaşını eğlence yerlerinde kutlayacak vatandaşlara ulaşımda taksi kullanmalarını önerdi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, yılbaşında alkollü olarak direksiyon başına geçilmemesini, bunun yerine taksilerden yararlanılmasını önerdi. Antalya'da önemli bir kitlenin yılbaşını eğlence yerlerinde yada belediyelerin düzenledikleri toplu etkinliklerde kutladığına dikkat çeken Alkan, “Bu tür eğlencelerde yoğun alkol tüketildiğini görüyoruz. Yılbaşının bir başka gerçeği de alkollü olarak araç kullanımının fazla olmasıdır. Bunun sonucu da çok sayıda kazalar meydana geliyor. Can ve mal kaybı ile birlikte yaralanmalar gerçekleşiyor. Bu nedenle yılbaşı coşkusunun yerini acı ve hüzün alabiliyor” dedi.

Eğlence yerlerinde yeni yılı karşılayanların 2011'e sıkıntılı girmemelerinin, başkalarına zarar vermemeleri için alkollü araç kullanmamaları gerektiğine dikkat çeken Mehmet Ali Alkan, şöyle konuştu:

“Yılbaşında en güvenli ulaşım taksidir. Kentin hemen hemen her köşesine hizmet veren taksi duraklarımız var. Yılbaşında taksicilerimiz nöbet başında olacaklar. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'ın tüm ülkeye yaptığı alkollü araç kullanmama çağrısını biz de hemşehrilemiz için tekrarlıyoruz. Alkollü araç kullanmanın cezasının ilk seferinde 590 lira, ikincisinde 739 lira, üçüncüsünden itibaren de bin 185 lira ile birlikte ehliyete el koyma olduğunu tekrarlıyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 11:59:00
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 12:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?