22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalyalılar'ın yeni merakı: Aikido

Türk turizmine katkıda bulunmak isteyen ünlü Aikido Ustası Nebi Vural (50), Aikido’ya gönül vermiş sporcuları Antalya’da bir araya getirdi. Fransa’da yaşayan ve Aikido’nun gelişmesine katkı sağlayan Nebi Vural, Fransa, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Fas, İsrail, Polanya, Azerbaycan, Tunus ve Türkiye’den 70 sporcuya yönelik 1 haftalık kamp düzenledi.

10 ülkenin sporcularının bir araya geldiği kamp süresince çeşitli mekanları tercih eden sporcular Konyaaltı Sahili’nde antrenmanlarını sürdürüyor. Kızgın kumsal ve güneşin altında antrenman yapan sporcuların kamp süresince çeşitli mekanları tercih ederek çalışmalarını sürdürecekleri belirtildi. Aikido sporu ile turizme yeni bir boyut getireceğini ifade eden Nebi Vural, "Kamp dönemini geliştirerek devam ettireceğiz. Dünyanın her ülkesinden sporcuyu Antalya’ya getirerek, sporcuları kaynaştıracağız. Hedefim bir anda 200-250 sporcuya ders verebilmek. Konyaaltı’nda 50 dereceyi bulan kumda çıplak ayakla spor yapmak sağlıklı. Aikido dayanaklığa bağlı spordur. Sıcak kumlar doğal bir masaj ortamıdır. Bu turlarla Türkiye’de Aikido sporu yapanların sayısını da arttırmayı hedefliyoruz. Böylelikle Türk turizmine de katkıda bulunacağız" dedi.


Antalya’da Aikido öğrenmenin çok önemli olduğunu ifade eden Fransız sporcular, "Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke. Burada Aikido sporunu yaparak kendimizi geliştiriyoruz" diye konuştular.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 11:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?