15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya’nın ‘Çamlıca Tepesi’

ANTALYA’NIN ‘ÇAMLICA TEPESİ’

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, park çalışmasıyla Antalya’nın ‘Çamlıca Tepesi’ haline getirdikleri Kent Ormanı’nın birinci etabının büyük oranda tamamlandığını, 2’inci etabının yapımına ise önümüzde günlerde başlanacağını belirtti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kent Ormanı projesi kapsamında başlatılan yeşillendirme çalışmasının 77 dönüm alandan oluşan ilk etabının büyük oranda tamamlandığını bildirdi. Yapılan yeşillendirme çalışmasını görmek için Kent Ormanı’na giden Başkan Tütüncü, sohbet ettiği vatandaşlara Kent Ormanı’nın yeni imajını beğenip beğenmediklerini sordu. Kent Ormanı’nda ciddi bir yatırım yapıldığını belirten Başkan Tütüncü, “Hedefimiz, çimlerin üzerine basmanın serbest olduğu bir park ve muhteşem bir Antalya manzarası. Bunu da gerçekleştirdik” dedi.

Halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak işletmelerin bulunacağı ve köylülerin yetiştirdikleri organik ürünlerini satabilecekleri köy pazarının yer alacağı Kent Ormanı’nın birinci etabının önümüzdeki günlerde bir şenlik ile açılacağını ifade eden Başkan Tütüncü, 65 dönümden oluşan 2’inci etabının yapımına da başlanacağını söyledi. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü,

“2’inci etap yeşillendirme çalışmasını yapacağımız Meşe Kapısı kısmında genel bir temizlik yapacağız. Yabani bitkilerin, kesimi yapılan ağaçların köklerinin, taşların temizliği ile o alana ferah bir hale getirmeye çalışacağız. Yürüyüş parkurları olacak. Vatandaşların doğanın içerisinde stres atabilecekleri bir ortam oluşturacağız” dedi.

PIERRE LOTI KAHVESİ

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından inşa edilen alanın ilk etabında seyir terası, köy pazarı ve kahvaltı alanlarının alt yapı çalışması tamamlanırken, yürüyüş yollarına taş döşenmesi ve mesire alanını çimlendirilmesi çalışmalarının da bittiği bildirildi. İstanbul’un tarihi simgelerinden biri olan Pierre Loti kahvesine benzer bir alanın da oluşturulacağı Kent Ormanı’nda 2 de süs havuzu inşa edileceği belirtildi.

ANTALYA’NIN ‘ÇAMLICA TEPESİ’
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 13:03:04
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 13:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?