7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'nın dağlarına ilk kar düştü

Antalya'ya 45 kilometre uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi ve Toroslar'ın zirvelerine yılın ilk karı yağdı. Saklıkent Kooperatifi Müdürü Sabahattin Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının bu sabah yerini güneşli havaya bıraktığını söyledi.

Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığını ancak, bu miktarın henüz kayak yapmaya uygun olmadığını ifade eden Topal, kayak için en az 25-30 santimetrelik kar kalınlığının olması gerektiğini vurguladı. Topal, ''Ancak bu yıl kar yağışının bu vakitlerde görülmesi umut verici. Benim Saklıkent'teki 21'inci kışım. Bu sürede sadece bir kere, şu andakinden fazla kar olmuştu. Küresel ısınmayı göz önünde bulundurursak, kar yağışının bu ay görülmesinden çok memnunuz'' diye konuştu. Topal, kar yağışının devam etmesi halinde, 2-3 hafta içinde Saklıkent'te kar sezonunun açılacağını belirtti.

-TOROSLAR BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ-

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Toros Dağları'nın doruklarına da dün gece yılın ilk karı yağdı. Kurak geçen bir yazın arkasından kar yağışı çiftçileri sevindirdi. Üreticiler, yaylalarda yağan karın Gazipaşa'nın yeraltı su kaynaklarını
besleyeceğini belirttiler.

AA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 11:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?