22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

“Antalya'nın denizi temiz”

BAŞKAN AKAYDIN, “ANTALYA'NIN DENİZİ TEMİZ”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ile Büyükşehir'e bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan analizlerde denizin temiz olduğu tespit edildi.

Vatandaşların ve tatil için kente gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Lara ve Konyaaltı sahillerinde toplam 69 noktadan ve Hurma Arıtma Tesisi ile Lara Arıtma Tesisi deşarj noktalarından Mayıs 2011 döneminden itibaren 15 günde bir su örnekleri alınarak laboratuvarlarda incelendiğini ve Akdeniz'in temiz olduğunun raporlarla belgelendiği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, turizm başkenti Antalya'ya bu yaz da hem Türkiye'nin çeşitli kentlerinden hem de dünyanın birçok ülkesinden yoğun şekilde turist geldiğini belirtti. Turizm sezonu nedeniyle yoğunluğun yaşandığını ve deniz temizliğinin önemine dikkat çeken Başkan Akaydın, Akdeniz'in temiz olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ve ASAT tarafından yapılan incelemelerde Akdeniz'den alınan su örneklerinin temiz olduğunun belirlenmesinin sevindirici olduğunu belirten Başkan Akaydın, “Antalyalıların ve turizm başkentimize gelen misafirlerimizin içi rahat olsun. Vatandaşlarımız sahillerde güven içinde yüzüp tatillerini yapabilirler. Denizimiz tertemiz. Antalya'nın mavi bayraklı sahilleri bizleri gururlandırıyor” diye konuştu.

BAŞKAN AKAYDIN, “ANTALYA'NIN DENİZİ TEMİZ”
BAŞKAN AKAYDIN, “ANTALYA'NIN DENİZİ TEMİZ”
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 14:34:04
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 15:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?