22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'nın geçmişi gün ışığına çıktı

ANTALYA'NIN GEÇMİŞİ GÜN IŞIĞINA ÇIKARILDI

Antalya'nın ilk imar plan paftaları, Muratpaşa Belediyesi'nin çalışmaları sonucu gün ışığına çıkarıldı. 78 parça Osmanlıca pafta, lejant ve genel plan Muratpaşa Belediyesi Fuayesi'nde sergilenmeye başlandı.

Muratpaşa Belediyesi arşivinde bulunan Antalya'nın ilk imar plan paftaları gün ışığına çıkarıldı. 25 Mart 1923 tarihli 1/5000 ölçekli 76 adet pafta, lejant ve 1/10000 ölçekli plan olmak üzere toplam 78 parçadan oluşan sergi, Muratpaşa Belediyesi Fuayesi'nde ziyarete açıldı. Orjinalleri Osmanlıca olan paftaların, Türkçe'ye çevrilmiş minyatürlerinin de yer aldığı sergi Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, muhtarlar ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen törenle ziyarete açıldı.

EKSİK PAFTALAR İÇİN ÇAĞRI

Plan ve paftaların yaklaşık 1 asırlık olduğuna vurgu yapan ve eksik iki paftanın kendilerine ulaştırılması için çağrıda bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, “12 yıldır gözümüz gibi baktığımız üzerinde çalışmalar yaptığımız bu plan ve paftaları gün ışığına çıkarmak istedik. Antalya'nın geçmişinin, hafızasının somutlaştırılarak gün ışığına çıkarılmasını amaçladık. Kentin nereden nereye geldiğinin anlaşılması için büyük öneme sahip olan bu planın iki paftası eksik. Bu paftaları ellerinde bulunduranların, iki paftayı bize ulaştırmalarını ve bütünün içinde yeralmasını sağlamalarını istiyoruz. Antalya'da yaşayan herkesi 10 Aralık 2010 tarihine kadar açık olacak sergiyi ziyaret ederek bu önemli eseri görmeye davet ediyorum. Muratpaşa'yı Türkiye'de bir marka, bir efsane haline getirme amacındayız, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

ANTALYA'NIN GEÇMİŞİ GÜN IŞIĞINA ÇIKARILDI
ANTALYA'NIN GEÇMİŞİ GÜN IŞIĞINA ÇIKARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 12:00:04
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 14:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?