21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'nın Kırkpınar'ı başlıyor

Antalya Kepez Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yağlı pehlivan güreşlerinin 4.'sü, 6 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Erdal Öner, Türkiye'nin tanınmış 36 başpehlivanın katılacağı 4. İlkbahar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne, Antalyalılar'ı davet etti. Kepez Belediyespor Tesisleri'ndeki futbol sahasında yapılacak yağlı pehlivan güreşlerine, 36 başpehlivanın yanı sıra, farklı boylarda 500'e yakın pehlivan katılacak.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, güreş komitesi ile birlikte bu yıl 2. kez verilecek olan altın kemer eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda, şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına düzenlenen 4. İlkbahar Yağlı Pehlivan Güreşleri etkinliğini tanıttı. 6 Nisan Pazar günü yapılacak olan Kepez Belediyesi'nin Geleneksel 4. İlkbahar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne, Antalyalılar'ı davet eden Öner, bu yıl da Türkiye'nin tanınmış başpehlivanlarının katılımıyla, Antalyalılar'a ve dünyaya Kırkpınar tadında güreş şöleni izlettireceklerini söyledi. Öner, Pazar günü havanın yağışlı olması halinde, güreşlerin bir hafta sonraya erteleneceğinin altını çizdi.

Başkan Erdal Öner, 4. İlkbahar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne, geçen yılki güreşlerin başpehlivanı Osman Aynur, ikincisi Mustafa Kemal Karaboğa ile Ahmet Taşçı, Mehmet Yılmaz, Kenan Şimşek gibi isimlerin de yer aldığı 36 başpehlivanın yanı sıra, çeşitli boylarda 500'ün üzerinde pehlivan katılacağını ifade etti.

Yağlı pehlivan güreşlerini, şehit ve gazilerin anısına düzenlediklerini anımsatan Öner, "Şehitlerimizin ve gazilerimizin anısına ve ata sporumuza destek vermek amacıyla başlattığımız yağlı pehlivan güreşlerinin bu yıl dördüncüsünü yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatan ve bayrak için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ata sporumuz güreşe hizmet edip ebediyete intikal edenleri rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Artık Kepez'de, Kırkpınar heyecanında yağlı pehlivan güreşleri yapılıyor. Türkiye'nin başpehlivanları Kepez er meydanında buluşuyor. Geçtiğimiz yıl şenliği 10 bine yakın kişinin izlemesi ne kadar doğru bir hizmet yaptığımızın kanıtıdır. Bu yılki güreşlerimizi, 15 bine yakın kişinin izleyeceğini tahmin ediyoruz. Antalyalılar'ı, Pazar günü yapacağımız Kırkpınar heyecanı tadındaki güreş etkinliğimize davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Güreş ağasına ve başpehlivana takdim edilen altın kemerin bu yıl 2. kez verileceğini hatırlatan Başkan Öner, "Altın kemeri, üç kez arka arkaya yağlı pehlivan güreşlerimizin ağası olan kişiye ve üç kez başpehlivan olan güreşçiye veriyoruz. Geçtiğimiz yıl, 3. kez ağa seçilen Mahmut Şen, altın kemeri takmıştı. Altın kemerde, Kepez Belediyesi'nin logosunun bulunduğu alanın tamamı altın, diğer kısımlar ise altın kaplamıdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdal Öner, güreş etkinliğinin finansmanının, sponsorlardan ve bilet satışından karşılanacağının da altını çizdi. Toplantıya ayrıca, Güreş Komitesi'nde yer alan Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Recep Mavi, Soner Erkaya, Meclis Üyeleri Mehmet Ali Susuz, Hasan Demir, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Topal ve başpehlivan Kenan Şimşek de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 15:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?