21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'nin yeni belediye baskanlari ve hedefleri-2: Muhittin Bocek, Konyaalti

HEDEF PROJELER

..:::BOĞAÇAY REKREASYON PROJESİ
Bölgemizi ikiye bölen ve adeta beldemizle özdeşleşen Boğaçayının her iki tarafının 1/5000 ve 1/1000 lik planları ile 18 uygulamaları tamamlanmıştır.Halen DSİ Bölge Müdürlüğünce sürdürülen seddeleme çalışmalarına paralel olarak, çayın her iki tarafında yaklaşık 40’ar mt genişliğinde; Rekreasyon, park, seyir terası, gezi ve yürüyüş yolları, ihtiyaç üniteleri, eğlence ve dinlenceye yönelik tesisler yer alacaktır.
Projenin en önemli tarafı, Akdeniz bulvarının trafiğe kapatılması sonrasında, sahilimizle bütünleştirilmesidir.
Boğaçayı, Akdeniz’in Akciğeri Olacaktır. .

..:::SARISU KENTSEL TASARIM UYGULAMA PROJESİ
Konyaaltı Büyük Liman doğusunda bulunan Sarısu Deresinin; gezi yolu, seyir büfeleri ve kültürel etkinliklere yönelik anfi tiyatro yapılarak halkımızın hizmetine açılmasının amaçlandığı Sarısu 1.Etap Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projemiz, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca 18.12.2003 tarihinde onaylanmıştır.Sarısu Cazibe Merkezi haline dönüştürülerek Konyaaltımız da önemli bir alan olacaktır.


..:::DERE ISLAHLARI PROJESİ
Yıllardır bölgemizde taşkınlara ve çevresel problemlere neden olan derelerimiz, DSI ölçeklerinde genişletilerek ve doğal yapısı bozulmadan ıslah edilerek çok fonksiyonlu rekreaktif alanlar oluşturacaktır.
Projemiz ile vatandaşlarımız yapılacak yürüyüş yolları ile dereleri takip ederek denizle buluşturulacaktır.
 
..:::KORU PARK – SPOR KOMPLEKSİ – İŞ MERKEZİ PROJESİ
Siteler Mahallemizde, Park tanımı ile planlanmış 46.000 m2’lik alanımız;Spor alanları, gezi yolları, hanımlara yönelik el beceri sergi mekanları, kafeterya, çay bahçesi, çocuklara yönelik oyun grupları, süs bitkileri ile zenginleştirilmiş bitki örtüsü ile alana uygun nitelikte çağdaş bir iş merkezinin yapımı yönünde planlanmış ve zemin çalışmalarına başlanmıştır.
Projemiz sunulacak hizmet ünitelerinin kombinasyonu itibari ile kentimizde bir ilk olacaktır.

..:::KENT MEYDANI VE KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ
İstanbul Taksim meydanı, Ankara Kızılay meydanı, Antalya Cumhuriyet meydanı gibi, tüm kentler yaşayan meydanları ile anılmaktadır.
Konyaaltı sahili ile bütünleşen ve beldemizin merkezinde yer alan yaklaşık 75.000 m2 lik alanın; park, spor, el beceri, sanatsal kurs mekanları, sergi ve gösterilere yönelik anfi tiyatronun olacağı Konyaaltı Kent Meydanı olarak projelendirilmesi tamamlanmıştır.Meydan içerisinde yer alması özellikle düşünülen sohbet evlerinde, Emekli vatandaşlarımıza yönelik gazete ve kültürel yayınlar bölümü oluşturulacaktır.

..:::GECEKONDU ÖNLEME VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Mülkiyeti hazine adına kayıtlı ve üzerindeki yoğun gecekondu topluluğu ile bugüne kadar çözüme kavuşturulamayan araziler, ilgili bakanlık nezdinde yapılan girişimler sonrasında öncelikle Belediyemiz adına devir alınmış, sonrasında ise, tapuları Çakırlar Bölgesi Aydınlık Mahallesinde hak sahibi şahıslara, Siteler mahallesinde ise; bu yörede oturan vatandaşlarımızın kurduğu kooperatife devir edilmiştir.
Konyaaltının çağdaş gelişimine ve her türlü alt yapı ve şehircilik ilkelerine, fen ve sağlık kurallarına uygun binalarda vatandaşlarımızın yaşamlarını sürdürmeleri için belediyemiz katkılarıyla Toplu Konut İdaresi ile ortak çalışma platformu sağlanmış olup, yazışmalar sürmektedir.

..:::TURİSTİK ÇARŞI VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ PROJESİ
Gürsu Mahallesinde; yaklaşık 1500 m2 lik alan üzerine çok üniteli çarşı projemiz hazırlanmıştır. Tesiste, gerek tatilini bölgemizde geçiren ve gerekse Kemer güzergahı turizm yörelerine geçiş yapan turistlere hizmet verilmesinin yanında, beldemize yönelik bir cazibe alanı, iş imkanı, modern bir alışveriş merkezi de kazandırılmış olacaktır.

..:::KÜLTÜR SALONU VE SOSYAL TESİSLER PROJESİ
350 kişi kapasiteli anfi salonunda her türlü kültürel etkinliğinin yapılmasının ve nikah merasimlerinin düzenlenmesinin düşünüldüğü kültür salonumuz Gürsu mahallemizde Belediyemize ait arsa üzerinde planlanmış ve projesi hazırlanmıştır.

..:::KENT BİLGİ SİSTEMİ VE E BELEDİYECİLİK
Kent Bilgi Sistemi ön çalışmalarına yönelik veri yüklemeleri belediyemizce büyük ölçüde tamamlanmıştır. Gerek imar gerek altyapı ve gerekse diğer tüm çalışmalarımızda sürekli veri akışını sağlayacak ve ilgili kuruluşlarca koordinasyonu temin edecek bu çalışmamız önümüzdeki dönemde hizmete alınacaktır.E Belediyecilik mantığı içerisinde vatandaşlarımız ev ve işyerlerinde zahmet ve zaman kaybına neden olmadan hizmet alabilecektir.

..:::ISO 9000 KALİTE YÖNETİM PROJESİ
Türk turizminin başkenti Antalya’nın en özel köşesi olan beldemizde çağdaş hizmetlerimiz bir bir halkımıza sunulurken, gelişen standartlarında bu hizmetlerimize yansıması kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyordu. Bu amaçla ISO 9000 Kalite Yönetim Projemizi, TSE’nin uygulamakta olduğu ve Avrupa normları olarak kabul edilen standartlar içerisinde eğitim ve uygulamayla çalışmalarımıza yansıtmak üzere, gerekli müracaatımız yapılmış olup, kentimiz yeni bir ilkle daha tanıştırılmış olacaktır.

..:::SAHİL 2. ETAP PROJESİ
Bugün birçok benzer örnekleri yanında gerek projesi ve gerekse hizmet mantalitesi ile diğerlerinden büyük farklılık gösteren ve halkın bütününü kucaklayan bir anlayış içerisinde sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyen Konyaaltı Sahil Projemiz, Akdeniz Bulvarının kent trafiğine kapatılması sonrasında 2.etap projemiz ile birleştirilecektir.Yeni ve daha geniş yeşil alanlar, bisiklet yolu ve farklı üniteleri ile 24 saat yaşayan bir sahil oluşturulacaktır.

..:::İŞSİZLİK VE YOKSULLUĞU ÇÖZÜM PROJESİ
Konyaaltı sahil projemizde halen kış sezonunda 150, yaz sezonunda ise 300’e yakın ve çoğunluğu yöremizde ikamet gençlerimiz çalışmaktadır. Gerek turistik çarşı ve alışveriş merkezimizde ve gerekse koru park iş merkezi, Boğaçayı Rekreasyon Projesi ve Belediye İş Hanı Projelerimizde yüzlerce iş alanı ticari hayata başlayacaktır.Hemen her türlü eğitim ve yaş grubundan beldemizde ikamet eden işsiz vatandaşlarımıza öncelik vermek üzere, yaklaşık 2000 kişiye iş imkanı yaratılacaktır. Ayrıca bu hizmet alanlarında, belediyemiz mülkiyetinde olacak iş yeri kiralarında yaratılacak kaynak ile fakir vatandaşlarımıza sosyal yardımlarda bulunulması düşünülmektedir.

..:::SOSYAL ETKİNLİKLER PROJESİ
Geleneksel hale gelen yaz şenliklerimizden sonra ilki geçen yıl yapılan Konyaaltı Karnavalımızın da geleneksel hale getirilmesi düşünülmektedir. Bölgemiz mücavir alanını oluşturan Beydağların doğa yürüyüşleri, toplu piknik şölenleri, doğa sporları, su altı ve su üstü deniz sporları, ulaşım, konaklama ve diğer tüm hususları belediyemizce çözümlenecek “Ülkemizi Tanıyalım” gezi organizasyonları gibi farklı etkinliklerde halkımızı aynı çatı altında buluşturacak çalışmalarımız, sosyal etkinlik projemiz de yer alacaktır. Beldemizde ikamet eden ve hemşehri dernekleri çatısı altında bir arada olan vatandaşlarımızın yaşadıkları kente dönük kentlik bilincinin, dayanışma ve kaynaşmanın sağlanması amacıyla etkinlikler düzenlenecektir.

.:::TRAFİK VE BÖLGE HASTANESİ PROJESİ
Belediyemize ait Kemer güzergahı üzerinde bulunan arsamız üzerinde turizme ve beldemize hizmet vermek üzere 150 yataklı hastanenin yapılmasına yönelik protokol ATSO ile imzalanmış, konu ile ilgili meclis kararımız alınmıştır. Mimarı projesi hazırlanan bu çalışma hızla hayata geçirilecektir.

.:::BELEDİYE HİZMET BİNASI PROJESİ
Beldemizde yaşanan hızlı gelişme, beraberinde yoğun nüfus artışını da getirmektedir. Şu an kullanılmakta olan belediye hizmet binamız, bu yönüyle ulaşım başta olmak üzere birçok konuda yetersiz kalmaktadır.Altınkum Mahallemizde bulunan ve imar planında bu amaç için ayrılan alanda mimari projesi hazırlanmakta olan belelediye hizmet binamız, vatandaşımızın hizmetine sunulacaktır.

.::: BELEDİYE İŞ HANI PROJESİ
Hemen her türlü hizmet ünitesinin ve işyerinin bulunmasının amaçlandığı ve trafik takip bürolarının, sigorta acentalarının ve düğün salonunun özellikle yer alacağı Belediye İş Hanı Projemiz, beldemizde yeni bir cazibe merkezi oluşturma çabalarımızda güzel bir örneği daha oluşturacaktır.Molla Yusuf Mahallemizde, belediyemize ait arsamızda, bu hizmetimiz birçok yönüyle beldemize önemli katkılar getirecektir .

.:::GENÇLİK MERKEZİ VE ÖĞRENCİ YURDU PROJESİ
Akdeniz Üniversitesinin beldemiz içerisinde yer alası ve yurtlarda kalan öğrenci gurubunun büyük bir bölümünün beldemizde ikamet ediyor olması bizleri böyle bir proje için zorunlu kılmaktadır. Beldemizde 8000’e yakın yatak kapasitesi bulunan 100’ü aşkın Otel Motel ve Pansiyonun olduğu düşünülürse ve eğitim döneminin bu tesisler için ölü dönem olduğu mantığından hareketi, bölgemizde kurulu bulunan Koteb ( Konyaaltı Turistik Otelciler Birliği) ile koordineli bir çalışma yapılması ve gençlerimize dönük bu projenin bölgemizde yer alan tüm okulların fiziki iyileştirilmeleri ve eksikliklerinin giderilmesi de önemle ele alınacaktır.

Kaynak: muhittinbocek.com

Yayın Tarihi : 30 Mart 2004 Salı 02:11:36
Güncelleme :30 Mart 2004 Salı 02:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?