1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalyaspor penaltılarla güldü

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI

Türkiye Kupası Play-off mücadelesinde Antalyaspor, deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu penaltı atışları sonrasında 9-8 mağlup ederek, adını gruplara yazdırmayı başardı. Mücadele sonrasında ev sahibi ekipte hüzün, konuk takımdaysa sevinç vardı.

Karşılaşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, gruplara kaldıkları kaldıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, 120 dakikalık mücadele içinde her iki takım oyuncularına da teşekkür etti. Özdilek, 90 dakikalık bir zaman diliminde maçı bitirebileceklerini ancak kalelerinde şanssız goller gördüklerini belirterek, uzatmalardaysa oyunun dengede gittiğini gittiğini ve sıcak bir havada mücadele etmenin hiçte kolay olmadığını vurguladı.

Penaltılarda son vuruş ustalığı ve kaleci performansının belirleyici olduğunun altını çizen Mehmet Özdilek, "Bizim kalecimiz bu anlamda inanılmaz bir performans gösterdi ve kendi attığı penaltı golüyle de bizi gruplara taşıdı. Tüm oyuncularımı gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum" dedi. Kupa sürecinin kendileri açısından şimdilik kapandığını kaydeden Özdelik, artık ligde oynayacakları Bursaspor maçına odaklanıp, bu karşılaşmadan da galip ayrılarak yollarına devam etmek istediklerini ifade etti..

 

Mersin İdmanyurdu karşısında kritik kurtarışlarıyla dikkat çeken kaleci Polat Keser ise, yapmış olduğu hatayla birlikte takımını 2-1 geriye düşürdüğünü ancak penaltı atışlarında yaptığı kurtarışlarla da kendisini affettirmeyi başardığını söyledi. Keser, kazanıp gruplara kaldıkları için çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

 "ÇOK FAZLA BİR ŞEY KAYBETMEDİK AMA KAZANACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VARDI"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Serhat Güller de, yakaladıkları avantajları değerlendiremeyip, tur atlayamadıkları için üzgün olduklarını belirtti. Güller, özellikle maçın son bölümlerinde yakaladıkları pozisyonu değerlendirmeleri halinde hiç uzatmaya gitmeden tur atlayan tarafın kendileri olacağını iddia etti. Maçın genelinde iyi mücadele ettiklerini ve taktiksel bir disiplin içinde oynadıklarını kaydeden Güller, penaltılarda da şans faktörünün yanında olmadığını ve 3 defa tur atlama şanslarını ellerinin tersiyle ittiklerini dile getirdi.

Güller, "Futbolcuların tecrübe ve deneyimleri bu tür maçlarda çok önemli. Biz de bu konuda geride kaldık diyebilirim. Rakibimiz bize göre çok daha deneyimli ve tecrübeliydi. Her şeye rağmen buraya kadar gelen oyunda tur atlayan taraf olmak isterdik. Kazanmayı hak eden taraftık ama olmadı. Çok fazla bir şey kaybetmedik ama kazanacağımız çok şey vardı. Artık bu maç geride kaldı ve tamamen lige konsantre olacağız" diye konuştu.

Kaleci Levent Taşkın da, Antalya karşısın takım olarak çok iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bu maçı kazanmayı çok arzuluyorduk. Yıllardır Süper Lig özlemi çeken Mersinli sporseverlere kupa maçlarıyla da olsa Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımları buluşturmak istiyorduk. Ama olmadı."

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 08:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?