21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalyaspor topbaşı yaptı

Antalyaspor, hafta sonu oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, şiddetin her türlüsüne karşı olduğu söyledi.

Turkcell Süper Lig'de hafta sonu Bursaspor ile 1-1 berabere kalan Antalyaspor, önümüzdeki hafta kendi sahasında karşılaşacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Kırmızı Beyazlılar Hasan Subaşı Tesislerinde Teknik Direktör Mehmet Özdilek, nezaretinde re-jenerasyon antrenmanı yaptı. Antalyaspor'da Bursaspor karşısında ilk on birde oynayan oyuncular düz koşu yaparken diğer futbolcular topla çalıştı. Hafif sakatlıkları bulunan Ali Zitone ve Serge ise fizyoterapist eşliğinde çalıştı.

Bursaspor karşısında Antalyaspor olarak hakemin başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar futbolun gerektirdiği her şeyi yaptıklarını belirten teknik direktör Mehmet Özdilek, Antalyaspor olarak bir takımın sahada nasıl bir mücadele etmesi gerekiyorsa onu yaptıklarını söyledi.

Maç içerisinde Bursasporlu taraftarlardan alkış aldıklarını ifade eden Özdilek, "Bursaspor taraftarı Antalyaspor'un keyifli sporundan müthiş haz duydular. Bu oyun şekli beni açıkçası çok mutlu etti. Her maçı ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Artık bugün itibariyle Bursaspor maçını unutup Eskişehir maçına bakmamız gerek. Ligdeki maçları skorları hepimiz takip ediyoruz. Her takım her takımdan puan alabiliyor. Bizim için Eskişehirspor maçı önümüzü görme anlamında çok önemli bir maç. Burada taraftarın çok büyük bir desteğine ihtiyacımız var. Her maçta olduğu gibi Eskişehir maçında kazanmaya ihtiyacımız var. Kazanmaktan başka hiçbir düşüncemiz yok. Hafta sonu karşılaşacağımız Eskişehirspor maçını kanacağımıza oyunlarda inanıyor bende inanıyorum. Kazandığımızda ligdeki konumumuz ve gelecek ile ilgili düşüncelerimiz çok farklı olacak. Ligin alt sıraları çok karışık her maçın çok önemi var. Bizde kendi seyircimiz önümde oynayacağımız Eskişehir maçını kanacağız. Artık içeride ve dışarıda zor kaybeden bir Antalyaspor var. Her maç çok zor her maç çok kolay" diye konuştu.

Bursaspor maçı sonrasında çıkan olaylara da değinen başarılı genç teknik adam Mehmet Özdilek, "Futbolda şiddeti ilk yıllarda kınayan bir kişiydim. Şu an teknik direktör olarak bulunduğum spor camiası içinde yaşanan olayları esefle kınıyorum. İnsanlar statlara eşleriyle çocuklarıyla gelme haklarına sahipler. Gelmeliler ki, futbolun güzel yönlerini özellikle genç nesillere aktaralım. Ama maalesef yöneticisi, oyuncusu, taraftarı, medyası bu konuda dönem dönem önemli mesajlar vermesine rağmen yıllardır maalesef fanatikliğin önüne geçemiyoruz. Herkes otokontrol sistemiyle kendini kontrol etmeli. Ama burada herkese büyük görev düşüyor. Başkanına yöneticisine, emniyetine, teknik direktörüne, oyuncusuna büyük görev düşüyor. Herkes taşın altına elini koyarsa bu sorunların çözülmesi çok daha kolay olacaktır. Bu tür olaylarda çok birlikte olamıyoruz. Bu tür taşkınlıkları sadece biz değil tüm takımlar yaşıyor. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Sahaya çıkan oyuncular oyunun iyi yönleriyle mücadele edip maç bittikten sonrada dostça ayrılabilecekleri kadar kültüre sahip. Şiddetin her türlüsüne karşıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 17:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?