1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalyaspor tutulmuyor 0-1

Türkiye Kupası´nda çeyrek finale yükselen Antalyaspor, Süper Lig´e de fırtına gibi başladı... Kırmızı-Beyazlılar Ankaragücü´nü, Tita´nın golüyle yıktı

İki takım da canını dişine takarak final havasında bir maç oynadı. Böylesine kritik ve sonuçları lig sonuna fazlaca yansıyacak maçı daha üst düzey bir hakem yönetse, çok daha iyi olurdu. Oyuncular çoğu faullere inanmayarak sık sık itiraz ettiler. Ankaragücü yeni transferleri, Bouzid, Özgür ve Hasan Üçüncü’yü de kullandı. Bouzid mükemmel oynadı. Ancak hücumda M.Yılmaz-Iglesias ikilisi çok etkisiz kaldı.

Antalyaspor, Mehmet Özdilek ile yakaladığı iyi futbol alışkanlığını sürdürdü. Oyunun bazı bölümlerinde baskılı, bazı bölümlerinde ise kontraatak oynadı.

12’de Santos’un filelere yönelen kafa şutuna ofsayt pozisyonundaki M.Yılmaz ayak koyunca, gol geçerlilik kazanmadı. 19’da kaleci Serkan’ın yumrukladığı topu, Sedat ceza alanı dışından kaleye gönderdi. Top üst direğe çarparak auta çıktı.
58’de Iglesias’ın sağdan ortaladığı topa önce Barbaros vurdu, kaleci Ömer çıkarttı, dönen topa Murat Erdoğan vurdu yine Ömer önledi. 74’te Fatih ortaladı, yeni transfer Tita ceza alanı içinde kafayla topu filelere gönderdi: 0-1. Final gibi bir maçı kazanan Antalyaspor rahatlarken, Ankaragücü sahasındaki bir maçtan daha hüsranla ayrıldı.
Besim Güçtenkorkmaz

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Hakan Özkan, Adil Sinem, Mehmet Metin
Ankaragücü: Serkan xx, Özgür Bayer xx, Bouzid xx, Santoz xx, Murat Duruer x (Dk. 86 Abdülaziz x), Metin x, Barbaros x (Dk. 75 Jaba x), Hasan xx, Murat Erdoğan xx, İglesiasx, Mehmet x
Antalyaspor: Ömer xx, Uğur xx, Vahap xx, Yalçın xx, Şenol xx, Zitouni xx, Ertuğrul xx, Sedat xx (Dk. 63 Hakan x), Fatih xx (Dk. 89 Abdullah ?), Tita xxx (Dk. 84 Volkan ?), Djiehoua xx
Sarı kartlar: Dk. 37 Sedat, Dk. 89 Volkan (Antalyaspor), Dk. 61 Murat Erdoğan (Ankaragücü)
Gol: Dk. 72 Tita (Antalyaspor)


MAÇIN ARDINDAN...

ANKARAGÜCÜ CEPHESİ
Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu, "Bu sıkıntılı durumdan çıkacağız" dedi. Kutlu, 1-0 yenildikleri Antalyaspor maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmaya çok iyi başladıklarını, ancak girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini belirterek, "Antalyaspor, kalemize 1 kez geldi ve golü buldu. Görüştüğümüz futbolcular var ve eksik bölgelere transferler yapacağız. Bu sıkıntılı durumdan çıkacağız" diye konuştu.

ANTALYASPOR CEPHESİ
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise 2. yarıya Ankaragücü galibiyetiyle başlamak istediklerini ve bunu başardıklarını ifade ederek, "Ligin 2. yarısına altın değerinde puanlarla başladık" dedi. Atanın kazanacağı bir maç oynadıklarını vurgulayan Özdilek, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ankaragücü’nün sıkıntılı durumundan faydalanmak istiyorduk. Bu galibiyet, gelecek için çok önemliydi. Baştan sona ciddiyeti bırakmayan ve iyi mücadele eden futbolcularımı kutluyorum. Hem ligde, hem de kupada Antalyaspor’a yakışan bir oyun sergilemek istiyoruz. Ama asıl amacımız, 34. hafta sonunda şu anki konumumuzun üstünde yer almak."

..
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 19:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?