22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalyaspor'da çeyrek final sevinci

ANTALYASPOR'DA ÇEYREK FİNAL SEVİNCİ

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi 4-3 mağlup eden Antalyaspor'da çeyrek final sevinci yaşanıyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi garantileyen Antalyaspor, çalışmalarına ara vermeden başladı. Hasan Subaşı Tesisleri'nde yapılan ve futbolcuların oldukça neşeli göründüğü antrenmana Fenerbahçe maçında sakatlanan Sergey ile uzun süredir sakatlığı bulunan Ali Zitouni katılmadı. Şiddetli yağış altında yapılan antrenmanda dün akşamki maçta forma giyen oyuncular, düz koşunun ardından dinlenmeye çekilirken yedek oyuncular ise çift kale maç yaptı. Hafif sakatlığı

bulunan Kerim'in takımdan ayrı düz koşu yaptığı çalışma öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan teknik direktör Mehmet Özdilek, grupta favori olan takımların tur atladığını söyledi.

Türkiye Kupası'nda evlerinde oynadıkların karşılaşmaları kazanmaları gerektiğini çok iyi bildiklerini belirten Özdilek, "Gruba Eskişehir galibiyeti ile başlamak bize moral verdi. Tokat beraberliği insanların aklısına 'acaba' sorusunu getirdi. Fenerbahçe bu ligin en güçlü takımlarından bir tanesi. Böyle bir takıma karşı aldığımız galibiyet bizi çok mutlu etti. Grup lideri olma şansımız da var. Ekonomik anlamda iyi bir gelir olacak. Bunun için mücadele edeceğiz. Hak ettiğimizi düşünüyorum."diye konuştu.

 

Fenerbahçe maçına iyi başlamamalarına rağmen ilerleyen dakikalarda oyunu kontrol altına aldıklarını anlatan Özdilek şöyle konuştu:

"Maç daha farklı da olabilirdi. Ben oyuncularımın ortaya koyduğu performans ve kazanma arzusu gelecek adına çok önemliydi. Dün akşam itibariyle çok sevindik ama bugün çalışmalara başladık. Mücadele etmeden zafer kazanılmıyor"

Antalyaspor'un golcü ismi Necati Ateş ise izleyenlere zevkli bir maç izlettirdiklerini ifade etti. Fenerbahçe gibi bir takıma 4 gol atmanın kolay olmadığının altını çizen Necati Ateş, "Şimdiki hedefimiz Altay maçını kazanıp gruptan lider çıkmak. Şimdi lige yöneleceğiz. Biz yarı final ardından finali düşünüyoruz. Bizim inandığımız her şeye Antalya halkının da inanmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Fenerbahçe gibi bir takımın 4 tane gol yemesi normal değil" ifadesini kullanan Necati Ateş, "Hiçbir büyük takımın oyuncusu böyle maçlarda 4 gol yemek istemez" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim açımızdan iyi bir prestijdi. Biz daha çok istedik ve kazandık. Artık büyük takım olgusu eskisi gibi değil. Mücadele etmediğiniz sürece galip gelinemiyor. Mücadele ettiğiniz zaman yetenekleriniz ortaya çıkıyor ve kazanıyorsunuz"

Antalyaspor'un orta sahadaki çalışkan ismi Ertuğrul da, "Avrupa'da böyle maçlar oynandığı zaman 'Muhteşem maç' diye yorumlanırken bizde ise 'Plaj futbolu' diye yorumluyorlar. Bunu çok yanlış buluyorum. Kimse kimseye maç ikram etmiyor. Biz çıktık mücadele ettik ve kazandık" şeklinde konuştu.

ANTALYASPOR'DA ÇEYREK FİNAL SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 13:05:01
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 13:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?