21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalyaspor'da erken mesai

Turkcell Süper Lig'de ilk galibiyetini Gençlerbirliği karşısında alan Antalyaspor, 10. haftada kendi evinde Sivasspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Teknik Direktör Mehmet Özdilek, oyuncuların kalitesine inandığı için göreve geldiğini belirterek, elde ettikleri galibiyetle üzerlerindeki stresi attıklarını ve önlerindeki Sivasspor maçına baktıklarını söyledi.

Gençlerbirliği karşısında aldığı ilk galibiyetin ardından bugün sabah saatlerinde Hasan Subaşı Tesisleri'nde toplanan Antalyasporlu oyuncular, antrenmandan öncesinde kesilen kurbanın kanını kramponlarına sürerek sahaya çıktılar. Teknik Direktör Mehmet Özdilek yönetiminde yapılan antrenmandan futbolcular iki gruba ayrıldılar. Gençlerbirliği karşısında ilk onbirde oynayan oyuncular düz koşu yaparken, diğer oyuncular topla çalıştı.

Daha önce yönetim tarafından süresiz kadro dışı bırakılan, Sezer ve Ersan
takıma dahil olurken, sakatlığı bulunan Yalçın antrenmana katılmadı. Antrenmanda oyuncuların hırsı gözlerden kaçmadı. Antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Mehmet Özdilek, hem Antalyaspor camiasının, hem oyuncuların, hem de yönetimin bu galibiyete büyük ihtiyacı olduğunu belirterek, 8 hafta sonra ilk galibiyetlerini aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Maçta kaybetmeyi hiç bir zaman düşünmediğini ifade eden Özdilek, "Göreve geldiğim ilk gün oyuncuların kalitesine inanan bir adam olduğum için burada olduğumu söyledim. Onlarda bu işin bilincinde. Bu üç günlük süreçte elimizde
sihirli değnek yok. Sadece onların var. Onlarla değerlerini dışa çıkarmaları için birebir görüşmeler yaptık. Onların iyi birer oyuncu olduklarını kendilerini ifade ettik. Onlar da bizi Gençlerbirliği karşısında yanıltmadılar. Müthiş bir mücadele örneği gösterdiler. Dünkü maç 5-6 sıfır kazanabileceğimiz bir maçtı. Ama önemli olan kazanmak. Ama kazanmanın da futbolun içinde önemli bir değerlerin olduğunu oyuncuların kabullenmesidir. Bu galibiyetin anlam kazanabilmesi için önümüzdeki Sivasspor maçını mutlaka kazanmamız lazım. Maçtan önce söylediğim bir şey vardı. Maçı kazanırsak yukarıdaki takımlarla akraba olacağımız. Bugün itibariyle onlarla akraba olduk. Önümüzde çok zorlu maçlar var. Her maçımızı tek tek düşünüyoruz. Artık üzerimizdeki stresi, kaybetme duygusunu attığımızı inanıyorum. Şu anda oyuncular moral, motivasyon olarak çok iyiler. Ama fiziksel zafiyetimiz var. Bunun için de zamana ve çalışmaya ihtiyacımız var. Oyuncularıma teşekkür ettim müthiş bir mücadele örneği gösterdiler. Ümit ediyorum ki bu birlik, beraberlik ve iyi oyun devam edecektir" dedi.

"KAYBEDECEK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK, AMA KAZANACAK ÇOK ŞEYİMİZ VAR"

Takımın 8 haftadır kazanamaması ile ilgili bir soru üzerine genç teknik adam, "Üzerimizde ölü toprağı olduğuna inanmıyorum. Önemli olan oyuncuların kendi bireysel yeteneklerinden düşence yapısı olarak çok geride kalmaları en büyük sıkıntıları. Bireysel anlamda baktığınız zaman 7-8 tane oyuncu enternasyonal seviyeye çıkmış oyunculardır. Biz onlara sadece o güven verdik. Onlara inandığımızı ifade ettik. Sahada nasıl mücadele ettiklerini gördük. Bu kazanılan galibiyet şansa kazanılan bir galibiyet olmadı. Oyunsal anlamda herkese keyif veren müsabaka oldu. Bunun devamı çok önemli. Biz devamı için neler yapabiliriz ona bakacağız, bizim kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Ama kazanacak çok şeyimiz var" diye konuştu.

"BİZ BURAYA GELMEK İÇİN GELMEDİK"

Bir basın mensubunun 'göreve gelirken küme düşmeme garantisi verdiniz mi ? sorusuna Mehmet Özdilek, "Futbolda garanti var mı ? Ama 26 maçın garantisi var. 8 maç geçti ama 26 maç daha var. Ben Antalyaspor'daki oyuncu yapısına inanıyorum. Ben oyuncuların kaliteli olduğuna inanıyorum. Bir süreç yaşamışlar. Fiziksel, zihinsel zafiyetleri var. Bunları atlatmak için var gücümüzle çalışacağız. Biz buraya gelmek için gelmedik, hayatımızda hiçbir şeyi yapmak için yapmadık. Burada emek harcayacağız, çalışacağız. Hepimize büyük iş düşüyor. Taraftara büyük iş düşüyor. Biz birlik olabilirsek bu işi başarabileceğimizi biliyorum. Sadece benle olmaz. Birlikte düşünebilirsek neden olmasın. Ben yürükten inanıyorum. Korku taşıyarak bu işin içine girmedim. Bugün için de gelmedim. Uzun bir vadedeki planlama için, Antalyaspor'u daha iyi yerlere getirebilmek için ekiple birlikte burada olduk. Bizim işimiz saha içinde başarılı olmak, oyuncunun da konuşacağa yer saha içi. Teknik adamında konuşacağı yer saha içi. Bizim esas işimiz saha işi" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 16:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?