7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalyasporlu futbolculara laktat testi

İkinci yarı hazırlıklarını sürdüren Antalyaspor'da futbolculara 'Laktat Testi" yapıldı.

Takımın devre arası form durumunu görmek ve elde edilen bilgileri bundan sonraki çalışmalarda kullanabilmek amacıyla uygulanan test, Hasan Subaşı Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Hekimliği Bölümü'nden gelen Doç. Dr. Cem Çetin başkanlığındaki 4 kişilik bir uzman grubunun yaptığı testlerde futbolcular, önce hafif tempo koşturulurken koşunun ritmi giderek artırıldı. Altyapıdan yetişen Fatih, Deniz, Ali ve Buğra'nın da katıldığı testte her 3 dakikada bir futbolcuların nabızları ölçülerek kulak memelerinden alınan kanlar özel bir cihazla değerlendirildi. Her bir futbolcunun testi yaklaşık 20 dakika sürdü.

Futbolcuların kanlarında biriken ve yorgunluğa neden olan laktik asiti tespit etmeye yönelik olan testi değerlendiren Doç. Dr. Cem Çetin, "Yaptığımız testle futbolcularda yorgunluğa neden olan koşu şiddetini tespit ediyoruz. Bu sayede hem oyuncuların durumlarını tespit edip gelişimlerini takip edebildiğimiz gibi hem de antrenmanlarda bu sonuçlara göre çalışmalarını önerebiliyoruz" diye konuştu.

Sezon başında da uygulanan test sayesinde takımın form durumu ve futbolcuların gelişimleri takip edilebiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 13:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?