7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'ya 13 bin yabancı yerleşti

Türkiye'nin turizm lokomotifi Antalya, bu yıl 8 milyonuncu turisti ağırlamaya hazırlanırken, kente yerleşen yabancıların sayısı da 13 bini geçti.

Antalya'da konut alan, tatil ya da konaklama süresini uzatan ve Türkler'le yaptıkları evliliklerle de yaşam tercihini kentten yana kullanan yabancı komşuların sayısı resmi kayıtlara göre, 13 bin 225'e ulaştı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Antalya'daki yabancı uyruklu vatandaşın 2 bin 745'ini Almanlar oluşturuyor.

Ağırlıklı olarak Alanya'da yaşayan Almanlar'ın 2 bin 130'u tatilini uzatma, çalışma, öğrenim, çocuk sahibi olma, staj gibi sebeplerle ikamet tezkeresini yenilerken, 403 Alman ise Türk vatandaşıyla evlenerek, Antalya'daki sayısı en fazla "yabancı gelin" unvanını aldı.

Almanları, Ruslar izlerken, Antalya'da yaşayan resmi kayıtlarda yer alan bin 640 Rus vatandaşının 365'i de evlilik, 161'i tatilini uzatma nedeniyle ikamet tezkeresini yeniledi.

Antalya'da yaşamayı tercih eden yabancılar arasında, Danimarka, Ukrayna, İngiltere, Hollanda, Polonya, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan vatandaşlarında da önemli oranda artış gözleniyor.

Antalya'da yaşamını sürdüren yabancıların uyruklarına ilişkin kayıtlara bakıldığında son yıllarda oldukça farklılık gözlenirken, 238 Moldovalı, 232 Norveçli, 117 Polonyalı, 95 Romanyalı vatandaşın yanı sıra, Taylanlı 35 kişinin de yaşamak için Antalya'yı tercih ettiği görülüyor.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 11:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?