7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'ya 154 ülkeden turist geldi

Türkiye turizminin başkenti olarak nitelendirilen Antalya, 154 ülkeden turisti konuk ediyor.

Turist sayısında büyük artış yaşayan Antalya’ya, yılın yedi aylık döneminde 154 ülkeden 3 milyon 945 bin 54 turist geldi. Almanya, Rusya, Fransa, Japonya’nın yanı sıra, Malavi, Mauritius, Cape Verde gibi ülkelerin vatandaşları da tatil için Antalya’yı seçti.
Antalya’ya en fazla turist gönderen ülkelerin başında Almanya gelirken, bu ülkeyi Rusya, Hollanda, Ukrayna ve İsrail izledi. Bu yıl Antalya’ya gelen Alman turist sayısı azalırken, Rus turistlerin sayısı artış göstermeye başladı.

Antalya’ya 2004 yılında gelen turistlerin yüzde 39.47’sini Almanlar, yüzde 18.71’ini Ruslar oluştururken, bu yılın Ağustos ayına kadar olan dönemde Antalya’ya gelen Alman turist oranı yüzde 29.11, Rus turist oranı ise yüzde 25.16 oldu. Geçen ay Antalya’ya gelen Alman turist sayısı 255 bin iken, Rus turist sayısı 340 bine ulaştı.

Turizmde Türkiye’ye rakip olan ülkelerden Fransa’dan Antalya’ya bu yılın Ocak-Temmuz aylarında 28 bin 408, İtalya’dan 6 bin 202, İspanya’dan 509, Yunanistan’dan da 363 kişi tatil için Antalya’ya geldi.

TÜROFED BAŞKANI AHMET BARUT

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıl öncesine kadar Antalya başta olmak üzere tüm Türkiye’ye gelen turistlerin büyük bölümünün Avrupa’dan gelen turistlerden oluştuğunu hatırlattı. Rusya ve Bağımsız Devletler Toplulukları ülkelerinden 10 yıl önce hemen hemen hiç turist gelmediğine işaret eden Barut, "Ancak artık bu ülkelerdeki insanlar tatile çıkıyor" dedi.

Son yıllarda Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısında azalma görüldüğüne de işaret eden Barut, şunları söyledi:
"Rusya ve BDT ülkelerinden gelen turist sayısı Avrupa’dan gelenlere göre daha çok olacak. Ancak Avrupa’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı da yine artacak. Bu yıl, geçen yıla oranla Avrupa’dan gelen turist sayısı arttı, gelecek yıl daha da artacak. Ancak Türkiye’ye gelen toplam turist oranındaki Avrupa payı azalacak. En büyük artış Rusya ve BDT ülkelerinden olacak." Antalya’ya 154 ülkeden turist gelmesinin normal algılanması gerektiğini vurgulayan Barut, "Antalya, tüm dünyanın tanıdığı önemli bir turizm destinasyonudur. Gerek iş gerekse tatil için Antalya’ya dünyanın çeşitli ülkelerinden turist geliyor ve gelmeye devam edecekler. Önemli olan her geçen gün kaliteyi artırmak ve iyi hizmet sunmaktır" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2007 Cuma 13:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?