16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Antalya'ya felaket yağdı!

Antalya'nın Finike İlçesi'nde gece başlayan şiddetli rüzgar ve yağış sonucu Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Kız Öğrenci Yurdu ile çok sayıda evin bodrum katını ve işyerini su bastı. Su baskını sonucu öğrenciler yurdu terk ederek arkadaşlarına sığındı. Bir çok otomobil toprağa gömüldü.

Finike'de gece yarısından sonra etkili olan şiddetli rüzgar, yağış ve dolu nedeniyle saat 03.00 sıralarında Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Kız Öğrenci Yurdu'nun giriş katını su bastı. Bunun üzerine panikleyen öğrenciler yurdu terk ederek arkadaşlarının yanına sığındı. Gece dolu yağışıyla birlikte uyandıklarını belirten öğrenciler, çatıdan su boşaldığını ve binayı su bastığını görünce yurdu terk ederek, evlerde kalan arkadaşlarının yanına sığındıklarını kaydetti.

ARAÇLAR TOPRAK ALTINDA KALDI

Gece boyunca Finike İtfaiye Müdürlüğü’ne de araçlarıyla yolda mahsur kalan ve evlerini su basanlardan çok sayıda ihbar geldi.

Finike marina yakınlarındaki bir otoparkta ise heyelan nedeniyle üç aracın yarısı toprak altında kaldı. Park halindeki birçok aracın içine de su girdiği görüldü. Gece ilçeyi dolaşmaya çıkan Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, yapılan ilk belirlemelerin ardından ilgili kurumları harekete geçirdi.

İlçe Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, geceden beri metrekareye düşen yağış miktarının 191.2 kilogram olduğunu kaydetti. Sabah saatlerine kadar etkili olan yağışın gündüz de aralıklarla devam edeceği belirtildi.

AKDENİZ BÖLGESİ'NDE HAVA

Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların sabah saatlerinde Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 10:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?