22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'ya kardeş geldi

ANTALYA İLE HAİKOU KENTİ KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çin'in Hainan Eyaleti'ne bağlı Haikou kentiyle kardeş şehir oldu. Kardeş şehir protokolü, denizde teknede imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genel Sekreter Mehmet Aktekin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Çin Halk Cumhuriyeti Hainan Eyalet Bakanı Wei Luicheng, Haikou Belediye Başkanı Ji Wenlin ve Çinli bürokratlar protokol törenine katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, protokol öncesi konuklarını tekneyle gezdirdi. Başkan Akaydın ve konukları, Sıçan Adası çevresinde denize girdi.Daha sonra taraflar arasında yatta kardeş şehir protokolü imzalandı.

İmza töreninde konuşan Başkan Akaydın, ilk defa bir yatta protokol imzaladığını söyledi. Bu protokolle kardeşlik ilişkilerinin gelişeceğini ifade eden Başkan Akaydın, “Karşılıklı kardeşlik ilişkileriyle kültür ve turizm işbirliği de gelişecektir” dedi.

Haikou Belediye Başkanı Ji Wenlin ise böyle güzel bir ortamda seremoni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Haikou'nun Hainan Eyaleti'nin başşehri olduğunu kaydeden Wenlin, “Haikou, Çin'in politik ve kültürel olarak en önemli şehridir. Yeni yeni turizm şehri olmaya başladık. Bu konuda da Antalya'dan çok faydalanacağımıza inanıyorum. Bu protokolün şehrimiz için yeni bir sayfa açacağını düşünüyorum” diye konuştu.

İmza töreninin ardından taraflar birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

ANTALYA İLE HAİKOU KENTİ KARDEŞ ŞEHİR OLDU
ANTALYA İLE HAİKOU KENTİ KARDEŞ ŞEHİR OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 11:49:05
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 12:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?