1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'ya kardeş şehir ziyareti

Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyaleti Başkenti Austin’den 13 kişilik heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

Antalya ile Austin arasında imzalanan kardeş şehir protokolünün ardından Antalya’yı tanıma programı çerçevesinde kente gelen Austin Teksas Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yetkin Yıldırım Başkanlığındaki 13 kişilik heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, karşılıklı iyi niyet dilekleri iletildi. Austin-Antalya kardeş şehir ilişkilerini başlatan Teksas Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yetkin Yıldırım, heyetin Antalya’yı tanımak amacıyla kente geldiklerini belirtti. Yıldırım, Austin heyetinin programı içerisinde, kültürel ve dinler arası diyalog, eğitim konusunda karşılıklı öğrenci değişimi, ticari alanda işbirliği temasları bulunduğunu söyledi.

Öte yandan geçen sene Manavgat bölgesinde çıkan yangın sebebiyle Auistin’de başlatılan ağaç kampanyasının devam ettiğini belirten Yıldırım, “2 bin tane ağaç diktik. Kampanya devam ediyor. Bu alanı 4 bin ağaca tamamlayacağız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da heyeti Antalya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ve projeleri hakkında konuklara bilgi veren Akaydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Duyarlı davranışlarından dolayı Austin heyetine teşekkür eden Akaydın, “Antalya halkı adına Austin Kentine teşekkürlerimi sunuyorum. Çok asil bir kampanya örneği sergilemişsiniz” dedi. Akaydın daha sonra ziyaretleri anısına anısına Dr. Yetkin Yıldırım’a plaket ve konuklara Antalya’nın tanıtım setini sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 11:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?