21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'ya 'kardeş' ziyareti

Antalya’nın kardeş kenti olan Almanya’nın Nürnberg kentinden belediye meclis üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Kültür ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Karl Freller ve Schwabach Belediye Başkanı Rosy Stengel’in de aralarında bulunduğu, Nürnberg Belediye Meclis Üyesi Werner Gruber’ın başkanlığındaki heyet, ilk olarak Antalya Müzesi, Kaleiçi, şehir merkezi, Fasilis ve Kemer bölgesini gezdi.

Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden konuk heyet, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Avşar ile bir süre sohbet etti.

Kentin doğal, kültürel ve tarihi açıdan adeta bir açık hava müzesi olduğunu söyleyen Kafile Başkanı Werner Gruber, "Son derece modern bir kent. Şehrin iklimi, doğası, ve kültürel varlıkları tıpkı bir mozaik gibi. Antalya dünyanın ender güzellikteki kentlerinden birisi. Böyle bir kentte görev yapmak son derece mutluluk verici olmalı" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili İsmail Avşar ise, Antalya’nın turizm potansiyeli hakkında konuk heyete bilgi verdi. Antalya turizminde Almanya’nın önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Avşar, " En iyi kardeş kent ilişkilerini Nürnberg ile yaşıyoruz. Kültürel ve sanatsal ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için gereken her türlü katkıyı koymaya hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 17:44:57
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 17:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?