22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'ya 'kilt' li damat

Tatil için geldiği Antalya'da tanıştığı Neslihan ile evlenen İskoç damat James, düğüne eteğe benzer geleneksel kıyafeti 'kilt' ile katıldı. 

Düğün salonuna İskoçların geleneksel çalgısı gayda eşliğinde gelen genç çift, şarkılar eşliğinde dans etti. 

Antalya'da iki yıl önce kafede tanışarak arkadaş olan Neslihan ile İskoç James, farklı biçimde dünya evine girdi. Orfe Atlı Spor Klübü'nde gerçekleştirilen düğüne Neslihan gelinlik ile katılırken, James de alışılmış damatlığın yerine İskoçların geleneksel elbisesini giydi. Kilt olarak adlandırılan etekli elbise giyen James düğünde ilgi odağı oldu. 

İskoçların geleneksek çalgısı gayda eşliğinde yakınlarını selamlayan çift, düğünde ilk danslarını yaptı. Düğüne katılanlar arasında geleneksel İskoç elbisesi giyenlerin olması renkli görüntüler oluşturdu. Farklı bir düğün töreni ile evlendiklerini ifade eden Neslihan Cımrız, "İki yıl önce James ile kafede tanışarak başlayan arkadaşlığımızı evliliğe taşıdık. Daha önce İskoç biriyle evleneceğim aklıma gelmezdi. Çok mutluyum. Eşim İskoç olduğu için onların geleneklerine bağlı olarak düğüne kilt denilen aile isimlerini simgeleyen kıyafetle katıldık" dedi. 

Neslihan'a olan sevgisini Türkçe olarak "Seni seviyorum" dedikten sonra onu öperek gösteren James, "Çok keyifli vakit geçiriyorum. Neslihan ile evlendiğim için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 13:03:44
Güncelleme :12 Ekim 2008 Pazar 16:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?