16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Antalya’ya modern otobüsler

ANTALYA’YA MODERN OTOBÜSLER

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda kullanılmak üzere aldığı 40 yeni otobüs Antalya’ya geldi.

İzmir’de BMC firması tarafından üretilen 40 modern otobüsün tamamı Antalya’ya ulaştı. Otobüsleri inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Titiz bir şekilde ihalesini yaptığımız otobüsler kamu hizmeti olarak kentimizin ulaşımında yer alacak. 12 metre boyunda, 98 kişi kapasiteli son derece konforlu olan otobüsler, Euro Dizel 4 kalitesinde yakıt kullanacak, çevre karbondioksit emisyonuna etki yapmayacak” diye konuştu.

“Amacımız bu otobüsleri halkımız ve toplu ulaşım esnafımızla beraber bir eş güdüm halinde çalıştırmak” diyen Başkan Akaydın, “Antalya halkına da son derece kaliteli bir toplu ulaşım hizmeti sunmak amıcındayız. Otobüslerimiz aynı zamanda alçak platformlu, yatabilir ve kalkabilir düzende, engellilerin çok rahat ulaşımına olanak sağlayan bir şekilde dizayn edildi. Çok verimli bir klima sistemiyle donatıldı. Toplu ulaşım esnafımız da yakın bir gelecekte bu tür araçlarla kendi sektörlerinde ulaşıma destek vereceklerini beyan ettiler. Çok mutluyum. Yıllardan sonra nihayet belediye otobüslerimiz tekrar kamu ulaşım aracı olarak hizmet verecektir” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin ise otobüslerin 40 bin btu’luk klimaya sahip olduğunu ifade ederek, “Otomatik vitesli. Engelli, yaşlı ve hamilelerin çok rahat binebileceği ve yerleşebileceği şekilde tasarlandı. Engelli rampalı otobüsler, engellilerin rahat binebilmesi için 10 santim sağa doğru yatıyor. Yolun durumuna göre alçalıp yükselebiliyor. Sınıfının en üst teknik donanımına sahip. Herhangi bir kapısı açıkken ya da engelli rampası açıkken hareket etmiyor. Avrupa Birliği normlarında bir araç” dedi.

Araçların kabul komisyonunun incelemesinin ardından Ağustos ayında hizmete gireceğini anlatan Aktekin, “Otobüslerin bir bölümü öncelikle turizm bölgeleri, havalimanı ve terminal bağlantılı hatlarda yolcu taşıyacak. Diğer araçlar da şehir içinde oluşturulacak ekspres hatlarda çalıştırılacak. Halkın seri bir şekilde bir yerden diğerine akışını sağlamak amacıyla, üç dört durakta bir durarak, konforlu serin ve her şeyden önce saatinde hizmet verecek. Otobüslerin sabah 06.00 dan gece 01.00’e kadar çalışması planlanıyor” diye konuştu.

ANTALYA’YA MODERN OTOBÜSLER
ANTALYA’YA MODERN OTOBÜSLER
ANTALYA’YA MODERN OTOBÜSLER
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 16:51:01
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 18:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?