21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'ya modern üst geçit

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından köprülü kavşak girişlerine yaptırılan yürüyen merdivenli, ahşap geçişli, özürlü asansörlü modern üstgeçitlerden ikisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından hizmete açıldı.
Başkan Türel, Mevlana Caddesi ve 100. Yıl Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan modern üstgeçitleri gezerek basına tanıttı. Başkan Türel, yürüyen merdivenli üstgeçitlerden çocuklarla birlikte geçti. Vatandaşlar Başkan Türel'e yoğun ilgi gösterdi ve üst geçitleri kazandırdığı için kendisine teşekkür etti. Üst geçitlerle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Menderes Türel, kavşakların hizmete girmesiyle yaya geçitlerinde sıkıntılar yaşandığını belirtti. Bunun üzerine üst geçitlerin yapımına başladıklarını ifade eden Türel, "4 üst geçitten ikisi tamamlandı. Diğer ikisi 10 gün içerisinde tamamlanarak hizmete girecek" dedi.
Üstgeçitlerin Türkiye'de tek örnek proje olduğunu kaydeden Başkan Türel, "Modern üstgeçitlerin geçişleri ahşaptan yapıldı. Aynı zamanda özürlü asansörlü. Yaşlı ve çocuklu ailelerimize kolaylık sağlamak istedik. Engelli vatandaşlarımızı düşündük. Antalya dünyaya açılan bir penceredir. İnsanların yaşam biçimi kolaylaştıran bir projeyi hayata geçirdik. Her birinin maliyeti 800 bin YTL ile 1 milyon YTL arasında değişiyor. Falez kavşağının tamamlanmasının ardından iki üst geçit daha yapacağız" diye konuştu.
Başkan Türel, daha sonra basın mensupları ile birlikte Mevlana Caddesi ve 100. Yıl Samanyolu Pastanesi önündeki üst geçitleri gezdi. Türel, üstgeçit çevresindeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.
.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 00:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?