8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antalya'ya Peşmerge yağacak

Kuzey Irak’taki 'peşmerge sosyetesi' bu yaz tatil için Antalya’yı seçti. Diyarbakır merkezli Affan Şirketler Grubu, önce Affan Air adlı havayolu şirketini kurdu, ardından da haftalık ve iki haftalık paket tatil programları hazırladı. Bürokratik engelleri aşan Affan Air, Erbil-Antalya arasında haftada iki gün karşılıklı uçuş gerçekleştirecek. Paket programa göre peşmerge sosyetesi, uçakla gidiş-dönüş dahil Antalya’da 2 bin dolara bir hafta, 3 bin 500 dolara ise iki hafta tatil yapabilecek. Bu yaz sezonu için 20 bin Kuzey Iraklı’yı Akdeniz sahilerine getirmeyi planlayan şirket, Lara’daki 5 yıldızlı Concorde Resort & Spa Hotel ile anlaşma imzaladı.

ERBİL-ANTALYA

Her hafta perşembe ve pazar günleri karşılıklı olarak gerçekleştirilecek olan uçuşların ilki 26 Nisan Perşembe günü, Erbil’den Antalya’ya yapılacak. Gidiş-dönüş uçak ücreti 700 dolar olarak belirlendi. Nisan ayında yapılacak uçuş, “Erbil-Antalya arasında bugüne kadar yapılan ilk sefer” olma özelliğini de taşıyor.

Affan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şehmuz Özkan, Türkiye ve merkezi Irak yönetiminden tüm izinlerin alındığını söyledi. Özkan, tatil programlarının yoğun talep üzerine gerçekleştiğini belirterek, “Kuzey Iraklı işadamları özellikle Antalya’da tatil yapmak istediklerini ifade etti. Biz de Lara’daki Concorde Hotel ile bir anlaşma imzaladık. Tek otelin yeterli olacağı kanaatinde değiliz. Başka otellerle de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Avrupa’ya örnek olsun

ÖZKAN, Kuzey Irak’lı zenginlerden gelen talep üzerine turizm işine girdiklerini ve Affan Air’i kurduklarını söyledi. “Bizim işimiz siyaset değil. Bazı çevrelerin eleştirisini aldık ama amacımız Türk turizminin gelişmesini sağlamak” diyen Özkan, Kuzey Irak’tan binlerce kişinin Antalya’da tatil yapmasının, “Türkiye turizmini baltalamak isteyen Avrupalılar’a da örnek” olacağı fikrinde. Erbil-Antalya seferinin ilk defa gerçekleşeceğini de belirten Özkan, Erbil-İstanbul arasında uçuş bulunduğunu, bunun da Fly Air tarafından yapıldığını söyledi.

VİZE SORUN DEĞİL

Türkiye’ye girişlerde Iraklı vatandaşlar için vize istendiğine dikkat çeken Özkan, “Antalya’ya gelecek olan Iraklı turistler vizelerini Antalya Havalimanı’nda alacaklar. İsterlerse gelmeden, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden de alabilirler. Antalya’ya gelecek olan Iraklılar, vize problemi yaşamayacak” dedi.

AKşam
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 07:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?