21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'ya raylı sistem için onay

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 1. Aşama Hafif Raylı Sistem'in yapımı için Avrupa Yatırım Bankası (EIB) tarafından ihaleye çıkılmak üzere onay verildiğini açıkladı.

Türel, yaptığı yazılı açıklamada, EIB, Antalya Büyükşehir Belediyesine, Antalya Raylı Sistem 1. Aşama Yapım İşi Ön Yeterlilik İlanı'nın 24 Ekim 2006 Salı günü Avrupa Birliği'nin (AB) Resmi Gazetesi'nde 22 ayrı lisanda yayınlandığını bildirdi. Bu tarihten sonra Kamu İhale Kurumu şartlarına göre yurt içinde ön yeterlilikli yapım ihalesi ilanına çıkılacağını belirten Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan Ulaşım Master Planı'nda yer alan raylı sistem önerisinin 16 Ağustos 2005'te Demir Yollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğüne (DLH) sunulduğunu kaydetti.

Menderes Türel, EIB'e raylı sistem yapım ihalesine ilişkin ihale dokümanların gönderilerek, ihaleye çıkmak için onay verilmesi istendiğini, 19 Ekim 2006'da EIB'ten beklenen onayın geldiğini açıkladı.

Bu doğrultuda 1. Aşama Raylı Sistem Yapım ihalesi ilanına çıkılmak üzere hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Türel, ayrıca 1/50000 ölçekli Fiziki Stratejik Çevre Düzeni Planı'na paralel olarak hazırlanan 2. Etap ulaşım Etüdü'nün hazırlandığını ve onay için DLH Genel Müdürlüğü ile DPT Müsteşarlığına iletildiğini ifade etti.

Türel, DLH Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Daire Başkanlığı yetkililerinin Antalya'ya gelerek, 1. ve 2. Aşama Raylı Sistem güzergahını yerinde incelediğini, DLH Genel Müdürlüğünden onay geldiğinde, 2. aşamanın uygulama projelerinin yapım aşamasına geçileceğini kaydetti.

a.a
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 12:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?