21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'ya zengin turist yağacak!

Port Akdeniz Antalya Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Efe Hatay, 2010 yılından itibaren Antalya Limanı'nı kruvaziyer gemilerle her sezon en az 120 bin Avrupalı turistin ziyaret edeceğini bildirdi.

Efe Hatay, Antalya Limanı'nda ülke turizmine ve ekonomosine katkı sağlamak için 2010 yılına kadar yaklaşık 6 milyon dolarlık yatırım yapılacağını belirtti. Kruvaziyer turizmde Türkiye ve Avrupa'da “Antalya Markası” yaratmak istediklerini kaydeden Hatay, bunun için yeni proje çalışmaları başlattıklarını aktardı. Hatay, Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketlerinden AIDA ile 2010 yılından itibaren Avrupa ülkelerinden Antalya Limanı'na sefer yapmak amacıyla anlaşma yaptıklarını bildirdi.

AIDA'nın Antalya Limanı'nı “indi-bindi” limanı olarak belirlediğini anlatan Hatay, şunları söyledi:

“AIDA'ya ait 2 bin 400 yolcu kapasiteli bir gemi 2010 yılından itibaren sezon boyunca Antalya Limanı'na 30 sefer düzenleyecek. Her cuma 2 bin yolcu gemiye binecek ve 2 bin yolcu da inecek. 2 bin yolcu uçaklarla Antalya'ya gelecek ve Akdeniz'de tatilini yaptıktan sonra uçaklarla ülkelerine dönecek. Bu da yılda 120 bin yolcu eder. Kruvaziyer gemilerle seyahat eden Avrupalı turistler zengin yolcudur. Antalya ve ülke ekonomisine çok büyük katkı yapacağız. Kruvaziyer turizmde yeni bir marka yaratmak istiyoruz.”

Antalya'nın kruvaziyer turizmde potansiyeli olduğunu, ancak bazı koşullar nedeniyle bunu tam olarak değerlendiremediğini anlatan Hatay, AIDA'dan sonra başka kruvaziyer gemilerin Antalya limanı'na gelmesi için de çalışacaklarını kaydetti. Hatay, şöyle devam etti:

“Antalya'nın kruvaziyer turizmde belli bir potansiyeli var. Yılda da 40-45 yolcu gemisi geliyor. Artık bu sayıyı 100'e çıkarmayı hedefliyoruz. Antalya bu konuda marka olacak. Costa ve MCS gibi Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketlerini getirmek için çalışacağız. Bunlardan biri başlarsa devamı da gelir.”

Yılbaşından bu yana Antalya Limanı'na düşük yolcu kapasiteli gemilerle 6 bin 800 Avrupalı turistin geldiğini anlatan Hatay, “AIDA ile artık yeni bir sayfa açıyoruz. Antalya Limanı'na 2 bin 400 kişilik lüks gemiler gelmeye başlayacak. Bu gemilerle zengin Avrupalı turistler Antalya'yı ziyaret edecek” dedi.

Hatay, kruvaziyer şirketlerinden MCS'ye ait, Avrupa'nın en büyük kruvaziyer gemisi olan 298 metre boyundaki 3 bin 13 yolcu kapasiteli “Poesea” isimli geminin deneme amaçlı olmak üzere 20 Kasımda Antalya Limanı'na geleceğini açıkladı. Hatay, Antalya Limanı'na bugüne kadar böylesine büyük bir geminin gelmediğini kaydetti.

TERMİNAL BİNASI İÇİN 2 MİLYON DOLAR YATIRIM

Akdeniz Port Antalya Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Efe Hatay, liman içinde modern bir yolcu terminali yapımına yakın zamanda başlayacaklarını ve 2 milyon dolar yatırım yapacaklarını bildirdi. Terminal binasını 2009 yılı içinde tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan Hatay, limana bugüne kadar 6.5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını dile getirdi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 11:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?