7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antalya'yı kana bulayacaktı!

ANTALYA'ya yeni bir bombalama eylemi yapmaya giderken Esenler Otogarı'nda yakalanan kadın bombacı 27 yaşındaki Beyaz Yakut'un üzerinde 2 kilo 150 gram A- 4 patlayıcı bulundu. Yakalandığında dikkat çekmemek mini etek giyen ve göğüs dekolteli giysiyi tercih eden makyajlı Yakut, Bakırköy'de 17 kişinin yaralandığı bombayı yerleştiren kişi olarak kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda tespit edildi.

Geçen 10 Haziran'da Bakırköy Ebuzziya Caddesi'nde bir taş saksının altına konulan bombanın patlaması sonucu 17 kişi yaralanmıştı. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu Küçükçekmece'de bulunan bir eve yapılan operasyonda terör örgütü üyesi Serdar Ö. İle Mehmet Ali D. yakalanırken, MOBESE kameralarından tespit edilen kadın bombacı Beyaz Yakut da Esenler Otogar'ında Antalya'ya gitmek üzereyken ele geçirildi.

Evde yapılan aramalarda 2 kilo 650 gram plastik patlayıcı madde, 17 elektrikli fünye, 1 boru tipi bomba dış kabı, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler 5 düzenekli cep telefonu, 1 sahte nüfus cüzdanı, ve bol miktarda örgütsel doküman elde edildi.

GÖĞÜS DEKOLTELİ BOMBACI

Beyaz Yakut'un örgüte 1999 yılında girdiği Mardin kırsalında birçok silahlı eyleme katıldıktan sonra Kandil Dağı'nda bombalama, sabotaj ve suikast eğitimi aldığı ve bir ay önce sansasyonel eylemler yapmak için Türkiye'ye giriş yaptığı anlaşıldı. Emniyette sorgusu tamamlanan 3 kişi adliyeye sevk edildi.
Vatan
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 14:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?