16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Antbirlik pamuk alımına başladı

ANTBİRLİK PAMUK ALIMINA BAŞLADI

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), sezonun ilk pamuğunu Manavgat’ta aldı.Pamuk Birliğinin 2010 yılı ürün sezonu pamuk alım politikası da açıklandı.

Çiftçilerin yıllardır ''beyaz altın' olarak adlandırdıkları ve turizm sektöründe büyüme yaşanmadan önce Manavgat’ın en büyük gelir kalemlerinden olan pamukta hasat mevsimi başladı. Taşağıl’da yaşayan pamuk üreticisi Saffet Babacan bu yılın ilk pamuğunu ANTBİRLİK Manavgat Kooperatifi’ne teslim etti. ANTBİRLİK Müdürü Cemil Özden, 2009’da bin 589 ton olan rekoltenin bu yıl 3 bin ton olarak gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

ANTBİRLİK Manavgat Kooperatif Müdürü Cemil Özden, ANTBİRLİK tarafından uygulanan istikrarlı fiyat politikası ve ortaklara sağladıklarını imkanlarla yok olmaya yüz tutan pamuk üretimini canlandırdıklarını, artık geçen yıllara göre daha geniş alanlarda pamuk üretimi gerçekleştirildiğini söyledi.

ANTBİRLİK Manavgat Kooperatifi'ne gelen ilk pamuk ürünü ile 2010-2011 kütlü pamuk alım sezonunda ''siftah'' yaptıklarına değinen Özden, ''Üreticilerimizin getirdikleri ilk ürünleri, Yönetim Kurulumuzun belirleyeceği sembolik bir fiyattan alacağız'' dedi.

ANTBİRLİK PAMUK ALIMINA BAŞLADI
ANTBİRLİK PAMUK ALIMINA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 15:53:01
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 15:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?