7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ANTÇEV'den anlamlı sergi

Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (ANTÇEV) her yıl burslu öğrenciler yararına düzenlediği "Geleneksel ANTÇEV Karma Sergi"nin 9.'su Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Her yıl ANSAN'da düzenlenen ve bir çok sanatçının destek verdiği ANÇEV karma sergisinin 9.su ANSAN sergi salonunda açıldı. ANSAN sergi salonunda açılan sergiye 32 sanatçı resim, fotoğraf ve heykel çalışmasıyla destek verdi. ANSAN'ın organize ettiği, ANTÇEV yararına düzenlenen sergiye Antalyalı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Bu yıl ANTÇEV yararına düzenlenen sergiye: Mustafa Köseoğlu, Mehmet Göncü, Füsun Dimli, Gülay Eroğlu, Cemalettin Timur, Saadet Kabaş, Hamdi Dicle, hikmet Uğurlu, Süleyman Gök, Çiğdem Öztürk, Kıymet Türe, Nurten Baykara, Gonca Yazgan, Ferruh Cankuş, Gülten Şimşek, Benan Sümer, Fatma Meral Horn, Selahattin Gökoğlan, Nevin Boragan, Sevda Kesim, İbrahim Ünay, Hülya Topaktaş, Mehmet Işıklı, Yeşim Erdoğan, Tufan Dağıstanlı, Pembenur Güvenç Atasayar, Selahattin Demir, Leyla Dağıstanlı, Taci Alparslan katıldı. Ayrıca önceki yıllar düzenlenen Osman Polat Sempozyumu'na katılan 11 resim sergide yer aldı.

Amaçlarının parası yeterli olmayan öğrencilere destek vermek olduğunu belirten ANTÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Bilgin, her yıl böyle bir sergi açtıklarını dile getirdi. Bilgin, "Sergimize geçen yıl 35 sanatçı katılmıştı. Bu sene 32 sanatçı bize destek veriyor. Tabi ki bu bizim için çok güzel bir şey, sanatçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Serginin amacı ihtiyacı olan öğrencilere burs için gelir sağlamak. ANTÇEV'in bu yıl 12. kuruluş yılını kutladık. Şu anda 55 öğrenciye burs veriyoruz. Ayrıca ANTÇEV'in gönüllü öğretmenleri, dezavantajlı bölgelerde ilköğretim öğrencilerine ders vererek gönüllü katkı sağlıyor. Laik ve demokratik Türkiye'nin gelişmesinde katkıda bulunmak istiyoruz. Bu noktada da eğitimin önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Geleneksel ANTÇEV Karma Sergisi, 24 Kasım tarihine kadar ANSAN sergi salonunda açık kalacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 12:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?