22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ANTDOB perdelerini açıyor

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ PERDELERİNİ AÇIYOR

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) yeni sanat sezonu için perdelerini açmaya hazırlanıyor.

2010 / 2011 sanat sezonunda oldukça güçlü bir repertuvar ve yepyeni eserler ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Antalya Devlet Opera ve Balesi, ilk olarak 16 Ekim 2010 tarihinde Mozart'ın Osmanlıları konu alan iki perdelik eseri 'Zaide' ile sanatseverlerle buluşacak. Cumartesi akşamı saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Antalya prömiyeri yapılacak olan 'Zaide ' yine Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından Temmuz ayında İstanbul Opera Festivali'nde Topkapı Sarayı'nda Babüsselam Kapısı'nın önünde sahnelemiş ve büyük beğeni toplamıştı.

Rejisörlüğünü Aytaç Manizade'nin yaptığı eserde Antalya Devlet Opera ve Bale Orkestrası'nı şef Alexandru Samoila yönetirken, koro şefi ise Krastin Nastev. Eserde Zaide rolünü Aslı Ayan ve Sema Çavuşoğlu , Gomatz rolünü ise Devrim Demirel ve Erdem Erdoğan dönüşümlü olarak seslendiriyor. Göksay Yaran, Sultan Süleyman rolünde izleyici karşısına çıkarken, Allazim'i Cengiz Sayın, Osman'ı ise Safak Güç canlandırıyor.

Eserde dekor Çağda Çitkaya'ya , kostüm Ayşegül Alev'e , ışık Mustafa Eski'ye, koreografi ise Uğur Seyrek'e ait. Mozart'ın Osmanlılarla ilgili ikinci operası olan ve Antalya'da ilk kez sahnelenecek eser, Saray'dan Kız Kaçırma'da olduğu gibi bir kaçış hikayesini anlatıyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Ekim ayında opera, bale eserlerinin yanında konser ve çocuk oyunu ile de sanatseverlerin karşısında olacak. Bu sanat sezonunda turnelere de ağırlık veren ANTDOB , bu ay Alanya , Isparta ve Side'de de sahne alacak.

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ PERDELERİNİ AÇIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 17:02:05
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 17:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?