21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ANTDOB sahnesi çocuklarla doldu

ANTDOB SAHNESİ ÇOCUKLARLA DOLDU

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği müzikli çocuk oyunu 'Heidi' 'nin temsiline çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Ücretsiz olarak sahnelenen oyun için Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki 800 kişilik salona binin üzerinde çocuk izleyici geldi. Çocukların ayakta kalmaması için salona minder ve koltuk yerleştirilirken, ANTDOB'un Şubat ayında ise Bremen Mızıkacıları'nın prömiyerini gerçekleştireceği bildirildi.

Eserin rejisörlüğünü Doğan Çelik yaparken, müziklerini Valentina Samoila ve Onur Altıparmak, dekor tasarımı ve kostüm uyarlamasını Ömer Gündüz, koreografisini Mehmet Sipahi ve ışık tasarımını ise Mustafa Eski yaptı. Eserde Heidi 'yi Heyecan G. Ceylan, Peter'i Özhan Gümüş, Rottenmeir'ı Pınar Gümüş, Büyükbaba'yı Zafer İşgören, Clara 'yı Serap Demirhan, Dete Teyze'yi Oya Vural, Seselman'ı Onur Alpaslan, Büyükanne'yi Sinem S.Baddal, Rahip'i Ferdi Uslu ve Doktor'u Mahir Seyrek canlandırıyor.

Çocuk romanı yazarı Johanna Spyri tarafından yazılan eser, keçisi ve köpeği ile İsviçre Alpleri'nde yaşayan iyi kalpli Heidi'nin yürüyemeyen Clara'ya dostluk elini uzatmasını ve çoban Peter ile olan arkadaşlığını anlatıyor

ANTDOB SAHNESİ ÇOCUKLARLA DOLDU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 15:24:02
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 15:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?