22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ANTDOB sahnesini okullara taşıyor

ANTDOB OPERA SAHNESİNİ OKULLARDA TAŞIYOR

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları, '1 Piyano 4 Solist' projesi ile opera ve bale sahnesini okullara taşımaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda başlayan proje kapsamında ANTDOB sanatçıları Antalya ve çevresindeki okullara giderek bir ders saati boyunca oradaki öğrencilere opera ve bale sanatı hakkında bilgi veriyor ve çocukların hoşuna gidebilecek eserleri seslendiriyor.

Sanatçılar bu kez Kepez'deki Şehit Jandarma Er Serhat Genç İlköğretim Okulu'nda Muppet Show'dan Carmen'e kadar birçok eserden kısa bölümler sundu. Yücel Yalçın'ın piyanoyla eşlik ettiği gösteride, Soprano Serap Demirhan, Alto Pınar Gümüş, Tenor Mahir Seyrek ve Bariton Ercan H. Uğur öğrencilere ses renklerini seslendirdikleri eserlerle anlattı.

ANTDOB'un böyle bir etkinlikle öğrencilere özel bir gün yaşattığını dile getiren Okul Müdürü Şevket Altun, projenin Antalya için önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi. ANTDOB Müdürü Nilay Genç'in başlattığı ve tüm sanatçıların gönüllü olarak destek verdiği proje, sezon sonuna kadar devam edecek.

ANTDOB OPERA SAHNESİNİ OKULLARDA TAŞIYOR
ANTDOB OPERA SAHNESİNİ OKULLARDA TAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 12:52:05
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 13:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?