16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

ANTDOB’dan yeni çocuk oyunu

ANTDOB’DAN YENİ ÇOCUK OYUNU: ‘HEİDİ’

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) opera ve bale sanatını erken yaşta sevdirmek ve tanıtmak amacını taşıyan çocuk oyunlarına bir yenisini daha ekliyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2009-2010 sezonunda sahnelediği iki çocuk oyununun ardında bu kaz Alpler’in sevimli kahramanı ‘Heidi’yi sahneleyecek. Bazı temsillerini pilot bölge olarak seçilen noktalarda çocuklar için ücretsiz sahneleyen ANTDOB, Heidi oyununda da diğer çocuk oyunlarında olduğu gibi çocuklara renkli, farklı dünyaların kapılarını açacak.

29 Mart tarihinde Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek eserin Rejisi Doğan Çelik, Müzik Sorumluluğu Valentina Samoila ve Onur Altıparmak, Dekor Tasarımı ve Kostüm Uyarlaması Ömer Gündüz, Koreografisi Mehmet Sipahi ve Işık Tasarımı ise Mustafa Eski’ye ait.

Alpler’in dağ havasında sağlıklı bir yaşam süren sevimli ‘Heidi’nin öyküsünün anlatıldığı oyunda Heidi’yi Heyecan G.Ceylan, Peter’i A.Özhan Gümüş, Rottenmeir’ı Pınar Gümüş, Büyükbaba’yı Zafer İşgören, Clara‘yı Serap Demirhan, Dete Teyze’yi Oya Vural, Seselman’ı Onur Alpaslan, Büyükanne’yi Sinem S.Baddal, Rahip’i Mahir Seyrek ve Ferdi Uslu canlandırıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 15:10:01
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 15:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?