22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ANTDOB'tan 'Karacaoğlan Operası'

ANTDOB'TAN  'KARACAOĞLAN OPERASI'

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) 'Karacaoğlan Operası'nın dünya prömiyerine imza atacak.

Yalçın Tura'nın bestelediği ve metnini halk ozanı Karacaoğlan'ın deyişlerinden yararlanarak yazdığı 'Karacaoğlan Operası', 15 Mayıs tarihinde Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde ilk kez sanatseverlerle buluşacak. Eserin sezondaki ikinci ve son temsili ise 18 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Karacaoğlan Operası'nın dünya prömiyeri ANTDOB sanatçılarının yanı sıra oldukça geniş konuk sanatçı katılımı ile gerçekleşiyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Şefi Serdar Yalçın orkestra şefliğini üstlenirken, eserin rejisörlüğünü Murat Göksu yapıyor. Sahne tasarımı Gürcan Kubily'a, kostüm ise Çimen Somuncuoğlu'na ait. Eserin koro şefi Caner Ruhselman, koreografı Esra Taner, ışık tasarımcısı ise Mustafa Eski.

Eserde Karacaoğlan'ı tek kast olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Hüseyin Likos canlandırıyor. Zor tenor partilerinin üstesinden ustalıkla gelen Hüseyin Likos'la beraber eserin başrollerini Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sanatçıları paylaşıyorlar: Elif'i Sema Çavuşoğlu, Zişan Damcıoğlu, Kamer'i Ebru Etizer, Sonan Gündüz, Şems'i Serap Çiftçi, Ebru Kaptan, Elif'in Anası'nı Seda Uzmen, Beyoğlu'nu Bora Baran, Aksakallı'yı Şafak Güç canlandırıyor.

Karacaoğlan'ın Elif'e duyduğu aşkın konu edildiği eserde ayrılık, gurbet, sıla ve ölüm gibi temalar dikkat çekiyor.

ANTDOB'TAN  'KARACAOĞLAN OPERASI'
ANTDOB'TAN  'KARACAOĞLAN OPERASI'
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 15:36:03
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 17:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?