15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ANTDOB'un projesi başladı

ANTDOB'UN '1 PİYANO 4 SOLİST' PROJESİ BAŞLADI

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından öğrencilere yönelik '1 Piyano 4 Solist' projesi başladı.

Proje kapsamında ANTDOB sanatçıları Kepez'deki Şehit Kahraman Çelikbaş İlköğretim Okulu'na giderek öğrencilere bir ders saati boyunca opera ve balenin ne olduğunu seslendirdikleri eserlerle anlattı. Öğrencilerin büyük merakla izlediği programa, ANTDOB Müdürü Nilay Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Vali Yardımcısı Emin Osman Bulgur da katıldı.

ANTDOB Müdürü Nilay Genç, proje kapsamında ANTDOB sanatçılarının sezon boyunca 31 okula giderek, öğrencilere opera ve bale hakkında bilgi vereceğini ve eserlerden parçalar sunacaklarını söyledi. Projenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Genç, "Amacımız opera sahnesinin uzağında kalmış öğrencilere ulaşarak onlara opera ve bale sanatının ne olduğunu anlatabilmek. Bu proje tamamlandığında Antalya ve çevresindeki birçok okula ulaşmış olacağız. Ve sonrasında öğrencileri sahnemize getirmek

istiyoruz. Köy okullarına ya da imkanı olmayan bütün okullarımıza gideceğiz. Aslında şu an gelecekteki seyircilerimizi yetiştiriyoruz" dedi.

ANTDOB Müdürü Nilay Genç'in başlattığı ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay'ın destek verdiği proje öğrenciler tarafından da ilgiyle karşılandı. Şehit Kahraman Çelikbaş İlköğretim Okulu'nda piyanoda Yücel Yalçın'ın yer aldığı programda; solistler Tamer Ölçen, Onur Alpaslan, Atay Ergezen, Mahir Seyrek, Emel Öziş, Pınar Gümüş, Semiha Karadeniz ve Ceren Tereci ise öğrencilere ses renklerini anlatarak onların hoşuna gidebilecek eserleri seslendirdi.

ANTDOB'UN '1 PİYANO 4 SOLİST' PROJESİ BAŞLADI
ANTDOB'UN '1 PİYANO 4 SOLİST' PROJESİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 18:29:03
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 09:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?