21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antepe asfalt tesisi taşınıyor

ANTEPE ASFALT TESİSİ TAŞINIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antepe İnşaat ve Ticaret A.Ş'ye ait Kepezüstü'ndeki asfalt üretim tesisi, Hurma'daki yeni yerine taşınıyor.

Kurulduğu 2005 yılından bu yana eski çöplük olarak bilinen Kepezüstü'ndeki alanın girişinde faaliyet gösteren Antepe İnşaat A.Ş Asfalt Üretim Tesisi'nin yeri ile ilgili olarak geçen yıl başlayan sorunun çözülemediği, bu nedenle tesisin mülkiyeti Orman Bakanlığı'na ait olan araziden taşınmasının gündeme geldiği bildirildi. 1 Mart tarihinden itibaren başlayan taşınma çalışmaları kapsamında, Kepezüstü'ndeki asfalt plentinin sökülüp, Hurma'daki yeni yerine inşa edildiği ve asfalt üretimi için gerekli diğer ünitelerin yapımına başlandığı kaydedildi.

Antepe İnşaat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Bülent Özkaya, tesislerin zorunluluk nedeni ile taşındığını, yeni yerinde kaliteli asfalt üretmeyi sürdüreceklerini söyledi. Asfalt tesisinin, saatte 180 ton üretim kapasitesi olduğuna dikkat çeken Özkaya, “Yeni yerimiz, taşındığımız bölgeden daha geniş. Burada belediyelerimize ve kuruluşlara, minimum maliyetle üretilen kaliteli asfalt hizmeti vermeye devam edeceğiz. Ayrıca asfalt kalitemizi sürekli artırmanın, maliyeti azaltmanın çabası içindeyiz. Bu amaçla laboratuvarımızın olanaklarını artırıyoruz. Ayrıca yeni aldığımız araç ve ekipmanlarla, dar sokaklarda asfalt ve yama yapma olanağına kavuştuk” dedi.

Antepe İnşaat A.Ş'nin, 2008 yılında 124 bin ton, 2009'da 158 bin ton, 2010 yılında ise 165 bin ton asfalt ürettiği bildirildi.

ANTEPE ASFALT TESİSİ TAŞINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 10:56:02
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 12:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?