1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ANTİKAD’dan hoşgörü çağrısı

ANTİKAD’DAN HOŞGÖRÜ ÇAĞRISI

Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Eyilik, Mevlana Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılardan hoşgörü ve dayanışma ile çıkılabileceğini söyledi.

Türkiye’de barışın ve huzurun kalıcı olabilmesinin yolunun sevgi ve hoşgörüden geçtiğini belirten ANTİKAD Başkanı Sevinç Eyilik, “Ülkemizde barışı yeniden tesis etmek için kötü şeyleri değil Hz. Mevlana’nın hayat felsefesini inşa etmemiz gerek” dedi. Eyilik, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 736. ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Mevlana'nın sevgi ve hoşgörü mesajlarının, aradan geçen asırlara rağmen eskimediğini ve dünya üzerinde artarak yayıldığını kaydetti. Eyilik, Hz. Mevlana’nın mesajının evrensel bir nitelik kazandığını ifade ederek, “Hz. Mevlana, dünyanın manevi sahiplerindendir. Mevlanasız bir Türk Kültürü düşünülemeyeceği gibi, onsuz bir dünya kültürü de eksik kalacaktır. Savaşların ve acıların pençesinde kıvranan dünyanın ona her zamankinden daha çok ihtiyacı var” diye konuştu.

O’nun insan düşüncesine verdiği en büyük mesajının sevgi ve birlik olduğuna vurgu yapan ANTİKAD Başkanı Sevinç Eyilik, şunları söyledi: “Bugüne kadar gönüller tutuşturan ve bundan sonra da insanı etkilemeye devam edecek olan Hz. Mevlana’nın da dediği gibi, cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi, hoşgörülülükte deniz gibi olmak durumundayız. Mevlana aziz ve yüce bir üstad’dır. Tek başına bir sistemdir, bir hayat ve bir düzendir. Ahlakı, ilmi, hikmeti, sevgisi, aklı, tavrı, idraki, davranışları ve her şeyi ile yüceliği öğretendir. “İnsan yaratılmışların en şereflisidir” düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Türkiye, zor bir süreçten geçmektedir. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, hepimiz bu ülkenin insanlarıyız ve Türk vatandaşıyız. Anadolu topraklarında yüzyıllarca birlikte kardeşçe yaşadık. Yine öyle olmak zorundayız. Gün, birlik ve dayanışma günüdür. Gün, barışı ve kardeşliği ilmek ilmek örme günüdür.”

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 15:03:03
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 15:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?