1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Antkart ihalesi 24 Eylül'de

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Antalya Halk Kart İhalesi’nin 15 milyon TL muhammen bedel ile açık azaltım yöntemi ile 24 Eylül’de Saat 15.30’da Encümen huzurunda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Antalya Halk Kart ihalesinin şartnamesinin belirlendiğini ifade ederek, “Belediyenin toplu taşıma hizmetlerini sürdürebilmek için ihtiyaç duyduğu modern, gelişmiş, Avrupa standardında çalışan, gelişmeye ve kapsamını genişletmeye uygun, Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine uyum sağlayabilen bir yatırım yapıyoruz” dedi.

TÜM İŞLEMLER ELEKTRONİK ORTAMDA
Halk Kart ile gelecek sistemin diğer şehirlerde kullanılan sistemden daha modern olacağını kaydeden Aktekin, gelişen modern teknolojiden faydalanmak istediklerini söyledi. Aktekin, “Kart Antalya Projesi kapsamında yapılacak tüm işlemler elektronik ortamda, on-line ve 5651 sayılı kanun kapsamında elektronik imza altyapısına uygun biçimde çalıştırılacak. Böylece işlemlerin hızı, güvenliği artacağı gibi belediye bu belgeleri dilediği gibi kontrol edebilecektir” dedi. İhaleyi alan firmanın yapacağı tüm işlemlerin basit ve hızlı bir şekilde kontrolünün mümkün hale geleceğini belirten Aktekin, şunları söyledi:

“Sistemlerde kişiselleştirme işlemleri gibi kimlikle yapılacak işlemlerde TC kimlik numarası kullanılacak. Bu bilgi Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) sisteminden doğrulanabilecek, böylece tek bir numara ile tüm işlemler basit hızlı ve güvenli olarak yapılacaktır. Sistemin sahip olduğu kişisel veriler, yasal zorunluluklar hariç olmak kaydı ile üçüncü kişiler ile paylaşılmayacak ticari veya gayri ticari amaçlar için kullanılmayacaktır.”

Belediyenin, dilediği yer ve zamanda işletilen sistemin kontrol ve denetim hakkına sahip olacağını belirten Aktekin, denetim ve kontrolü, komuta kontrol odasının sağlayacağını dile getirdi. Komuta kontrol odasının, sistemden alınacak veriler ile tüm sistemi on-line takip edebilecek yapıda olacağını ifade eden Aktekin, “Bu odanın içerisine, kart basım ve dolum alanı, çağrı merkezi ve dev ekranlardan on-line sistemi takip edecek bir yapı kurulacaktır. Şikayetlerin, dilek ve temenniler ile vatandaşların sistemi kullanımdan doğan problemlerin tespiti ve giderilmesi hizmetlerinde kullanılacak çağrı merkezi 444’lü numara ile çalışacak. Bu merkezde vatandaşın muhatabı, belediye görevlileri olacaktır. Kartların değişimi, çalınması kaybı halinde herhangi ödeme noktasından veya çağrı merkezinden duruma anında müdahale edilebilecektir” şeklinde konuştu.

KART BEDELİ 1 YIL SONRA ÜCRETSİZ BİNİŞE DÖNÜŞECEK
Genel Sekreter Aktekin, ödeme enstrümanlarına ücretin internet üzerinden yüklenebileceğini belirterek, bu sayede insanların evlerinden, iş yerlerinden kartlarına ücret yükleyebileceğini söyledi. Aktekin, “Sistem içinde kullanılacak doldurulabilir kartların her bir adedi için 8 TL depozito bedeli alınacak ve kartın her ne zaman olursa olsun, iadesi halinde (hasar, kırık, kullanımı aşan bir yıpranma yoksa) 8 TL bedel anında iade edilecektir. Kartı depozito ödeyerek alan kişi otobüse binse ve 30 dakika sonra inse ilk ödeme noktasında karta verdiği depozitoyu hemen geri alabilecektir. Kartın 12 ay boyunca kullanılması halinde kart için alınan depozito bedeli, kullanıcıya ücretsiz biniş olarak iade edilecektir” dedi.

Uygulamaların aynı zamanda mobil ortamda çalışacağını ifade eden Aktekin, örneğin cep telefonundan durağa gelecek aracı takip etmek imkanı bulunacağını söyledi. Araç şoförlerinin kendi yetkileri ile kendilerine ait hesap ve hareketleri internet üzerinden görebileceklerini belirten Aktekin, tüm kablosuz haberleşme sistemlerinin 3G’ye uygun olacağını anlattı.

50 AKILLI DURAK
Aktekin, 50 akıllı durakta 25 dokunmatik ekran bulunacağını da sözlerine ekleyerek, gerektiğinde dokunmatik ekranından veya otomatlardan yararlanılarak ödeme enstrümanları ile interaktif işlem yapılabileceğini söyledi.Sistemde telefon kullanma mecburiyeti olmadığını kaydeden Aktekin, isteyen kişinin de cep telefonunu bu sistemde kullanma imkanı olduğunu vurguladı. Sistemde kullanılacak iki ana ödeme aracı olduğunu ifade eden Aktekin, “Bunlardan ilki akıllı doldurulabilir kart, diğeri de kullan-at biletler. Kullan at-biletler ile seyahat biraz daha pahalı olacak ama akıllı kartlar ile seyahat edildiği takdirde, ücretler bu günkü ücretler ile aynı olacaktır” dedi
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 21:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?