1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AntRay'da 11.1 kilometrelik tam sefer

Antalya raylı sistemin , Hayvanat Bahçesi- Meydan arasındaki 11.1 kilometrelik tam seferi başarıyla gerçekleşti. Başkan Menderes Türel, "Verdiğimiz her sözü yerine getirmenin özgüveni ile halkımızın karşısındayız. Çok mutlu ve gururluyum" dedi.

AntRay’ın Hayvanat Bahçesi- Meydan arasındaki 11.1 kilometrelik tam deneme seferine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Kepez belediye başkan adayı Hakan Tütüncü, AK Parti Muratpaşa belediye başkan adayı Orhan Tolunay katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, deneme seferine katıldı. 11.1 kilometrelik yolu başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Türel, "Tramvay'ın ilk ve son durak arasındaki deneme seferlerini başarıyla yaptık. Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururu ile karşılarına çıkıyoruz. Birçok çevrenin tereddüdü vardı. Ancak biz bu konuda iki söz vermiştik. İlki, 31 Aralık 2008'de ilk hareketi vereceğimizi söyledik ve o tarihte yerine getirdik bu sözü. Daha sonra, Şubat sonunda raylı sistem trenini ilk duraktan son durağa kadar getireceğiz dedik. Söz verdiğimiz tarihten 4 gün öncesinden sözümüzü yerine getirdik. Mart ortalarında da yolcularla birlikte deneme seferlerine devam edeceğiz. Sefer sırasında yol boyunca vatandaşlarımızın heyecanlarına tanık olduk. Ama inanın halkımızın duyduğu bu heyecanın belki de fazlası da bizde var. Halkın bu heyecanı ve desteğinin verdiği güçle yolumuza devam ediyoruz."diye konuştu.

Halkın yol boyunca büyük ilgi gösterdiği deneme seferi alkışlarla devam etti

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 09:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut ACAR IP: 88.254.127.xxx Tarih : 25.03.2009 00:40:28

antalya'daki hafif raylı sistemin adı.hayvanat bahçesi ile meydan arasında 11,1 km uzunluğunda. büyükşehir belediye başkanı menderes türel'e göre gurur tablosu, bize göre ise utanç.dünyadaki en hızlı bitirilen hafif raylı sistem inşaatı olduğunu savunmakta büyük(!) başkan. e tabi ulaşım master planı olmadan, geleceğe yönelik plan yapılmadan "ben yaptım oldu" zihniyetiyle tepeden inme yapılırsa böyle olur. seçime yetiştirip "hizmet getirdik" diyebilmek için saçma sapan bir şekilde yapılan bir sistem olmakla beraber plansızlığın sonunda birçok skandala neden olmuştur.inşaat bitirilmiş, çallı kavşağındaki alt geçidin tavanına çarpmıştır tramvay, raylar sökülmüş, alt geçit kazılmış tekrar ray döşenmiştir, tayyipciğimin açılışını yaptığı 8 mart 2009 tarihinde ise ismetpaşa caddesi'nde raydan çıkmıştır. daha hizmete girmeden plansızlığın, programsızlığın birçok çilesini çekmiştir. seçime yetiştirdiği iyi oldu menderes abimizin. zira bu tramvay hayırlısı ile başını yiyecek. bir de deneme seferlerini içinde kendisi ve diğer akp alt kademe belediye başkan adayları ile beraber yapmakta. gün gelecek o tramvaya "binerseniz tabi" o çok sevdğiniz milyonluk rant sağladığnız antkart basarak bineceksiniz inşallah. gerçi seçimi kaybedince tramvaya da binmezsiniz siz, ciplerinizden