21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Antremanda üstlerine yıldırım düştü

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde statta antrenman yapan Alanyasporlu futbolcuların üzerine yıldırım düştü. Can kaybının olmadığı olayda ilk belirlemelere göre 5 futbolcu yaralandı.

B 3. Grup lideri Alanyaspor'un antrenman sahasına yıldırım düştü. Baş ağrısı ve baş dönmesi şikayeti olan 5 futbolcu, hastaneye kaldırıldı.

Alanyaspor tesisleri bünyesinde bulunan Zimbitlik futbol sahasına yıldırım düştü. Bu sırada antrenman yapan Alanyasporlu futbolculardan 5'inin yıldırım düşmesinden etkilendiği ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Alanyaspor Genel Menajeri Mevlüthan Çavuşoğlu, 5 futbolcunun baş ağrısı ve baş dönmesi şikayetiyle Özel Hayat Hastanesine kaldırıldığını, futbolcuların sağlık durumları hakkında henüz net bilgi alamadıklarını söyledi.

ANTALYA'DA DA YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

Antalya ve çevresinde dün başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran etkili sağanak yağış ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Başmühendisi Gençağa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın özellikle sahil kesiminde etkili olduğunu belirtti.

Ramazan Bayramı öncesindeki yağışta hasar gören Finike-Demre civarında da yağışın etkili olduğunu ifade eden Karakaş, önceki yağışlar sırasında heyelan meydana gelen Kasaba-Çatallar karayolunda da yine toprak kayması olduğunu ve yolun ulaşıma kapandığını söyledi.

Ekiplerin yolu ulaşıma açmak için çaba gösterdiklerini bildiren Karakaş, ancak sel nedeniyle çalışamadıklarını ifade etti.

Karakaş, Antalya-Korkuteli ve Antalya-Isparta (Dereboğazı) karayollarında da yağış yüzünden yola taş düştüğünü, bu durumun trafiği olumsuz etkilediğini kaydetti.

Antalya şehir merkezinde de şiddetli yağış nedeniyle yollarda su biriktiğine dikkati çeken Karakaş, sürücülerin zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, yola çıkmak zorunda olanların süratlerini düşürmelerini ve takip mesafelerini artırmalarını istedi.

Tüm ekiplerin yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Karakaş, “Tüm olumsuzluklara anında müdahale etmeye çalışıyoruz” dedi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde de yoğun yağış yüzünden bazı binaların alt katlarını su bastı. Kemer ve Kuzdere'yi birbirinden ayıran Ağva Deresi'nde sular yükseldi.

Jandarma, şiddetli yağış nedeniyle derelerdeki suların yükselmesini dikkate alarak, yayla köylerine trafik akışını durdurdu. Ovacık köyü civarında sel sularının bazı hayvan ağıllarını bastığı, bazı küçükbaş hayvanların telef olduğu öğrenildi.


YAĞIŞ MİKTARI


Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezinden alınan bilgiye göre, dün sabahtan bu sabah 07.00'ye kadar olan 24 saatlik sürede Antalya Uluslararası Havalimanı çevresinde, metrekareye 170, şehir merkezine 102, İbradı'da 83, Finike'de 70 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, bölgenin Batı Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altında olduğunu, bu nedenle yer yer etkili sağanak yağışlar görüldüğünü, yağışların yarın sabaha kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdiler.


SU BASKINLARI


Öte yandan, sabah 10.00-11.30 arasında şiddetini artıran yağış, şehir merkezinde çok sayıda ev ve iş yerinin alt katlarını su basmasına yol açtı. Şiddetli yağış anında şehir içi ulaşımda aksamalar meydana geldi.

İtfaiye yetkilileri, şehrin hemen hemen her bölgesinden su baskını ihbarı aldıklarını belirterek, tüm ekiplerin çalışmalarını sürdürdüklerini, su baskınına ilişkin ihbar sayısının 150'yi aştığını belirttiler.
a.a - Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 15:34:03
Güncelleme :1 Kasım 2006 Çarşamba 13:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?