21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Araç alan 10 ağaç dikecek

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, araç alan her vatandaşın 10 ağaç dikmesi uygulaması başlatabileceklerini ve bununla ilgili düzenlemeler yapacaklarını ifade etti.


Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Zübeyde Özsu ve Alanya Şube Temsilcisi Mehmet Ali Kiriş, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret ederek kentteki peyzaj çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Başkan Sipahioğlu'na Alanya'nın yeşillendirilmesi ve peyzaj açısından Belediye'nin büyük bir yol katettiğini belirten Özsu, "Alanya Belediyesi peyzaj konusunda çok şanslı" dedi.


Antalya'da birkaç özel çalışan peyzaj mimarıyla birlikte Antalya Belediyesi'ne proje sunduklarını da sözlerine ekleyen Özsu, ayrıca palmiye ağaçlarının yerine gölgesinden yararlanılabilecek ağaçların kente kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. Bu konuda Özsu ile hemfikir olduğunu beyan eden Hasan Sipahioğlu, özellikle ağustos ve eylül aylarında bölgede aşırı sıcakların olması nedeniyle yapraklı ağaçlara ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi. Sipahioğlu ayrıca araç alan
her vatandaşın 10 ağaç dikmesi uygulamasını başlatabileceklerini ve bununla ilgili düzenlemeler yapacaklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 21:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Seyit KOÇAKER IP: 78.163.132.xxx Tarih : 29.04.2008 20:32:40

Bu ağaçları dikmeyenlere kaç lira para cezası var?