22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Araç muayenesinde son teknoloji

Doğuş Grubu, Akfen ve TÜV SÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK'ün uluslararası standartlarda araç muayene hizmeti veren istasyonlar zincirinin yeni halkası, Antalya'da faaliyete geçti.

2008 yılı sonuna kadar Türkiye çapında 189'u sabit, 80'i gezici olmak üzere toplam 269 adet yeni araç muayene istasyonu açarak ülke çapında uluslararası standartlarda hizmet sunmayı hedefleyen TÜVTURK, Antalya'daki merkez İstasyonuna ek olarak Sütçüler, Yeşilbayır, Alanya, Kumluca ve Manavgat ilçelerinde olmak üzere toplam 6 noktada faaliyet göstermeye başladı. Sütçüler'de bulunan istasyonun, binek, hafif ticari ve motosiklet gibi hafif araç sahipleri için tasarlandığından, bu istasyonda otobüs ve kamyon gibi ağır vasıtaların muayene edilmeyeceği diğer istasyonlarda ise tüm araç tiplerine hizmet verileceği belirtildi.

TÜVTURK Araç Muayene İstasyonlarında Cumartesi günü dahil olmak üzere haftanın 6 günü 08.30 ile 16.30 saatleri arasında araç kabulü gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, altı sabit istasyona ek olarak bir adet gezici istasyonun da bulunduğunu ve günde en az 666 adet araca muayene hizmeti verileceğini de belirttiler.

Antalya gezici istasyonu Akseki, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kale, Kaş, Kemer, Korkuteli ve Serik gibi çevre ilçelere hizmet götürecek.

TÜVTURK'ün trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamasının en önemli nokta olduğuna dikkat çeken yetkililer, "Türkiye'de trafikte seyreden sağlıklı araç sayısının az olmasının trafik kazalarına yol açtığını görüyoruz. TÜVTURK'ün uluslararası standartlarda araç muayenesi ile trafik ve araç güvenliğinin artmasını ve böylece kusurlu araçlardan dolayı oluşan trafik kazalarını minimize etmeyi hedefliyoruz" diyerek araç ve trafik güvenliğinin önemine dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 13:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?