22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Arınç'ın annesinin adı sokağa verildi

BÜLENT ARINÇ'IN ANNESİNİN ADI SOKAĞA VERİLDİ

Alanya ilçesinde Belediye Meclisi, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Alanyalı olan annesinin adını ilçede bir sokağa verdi.

Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada, AK Parti'den 12 ve bağımsız 8 meclis üyesi ile meclis başkanı Hasan Sipahioğlu kabul, MHP ve CHP'li 4 üye ret oyu kullandı. Oylama sonucunda Bülent Arınç'ın annesi merhume Sevdiye Arınç`ın isminin Güllerpınarı Mahallesi'ndeki 402'nci sokağa verilmesi önerisi 21 oyla kabul edildi.

YILLAR ÖNCE EVLENEREK ALANYA'DAN GİTTİ

MHP'li Meclis Üyesi İbrahim Görüş toplantıda söz alarak, Sevdiye Arınç`ın yıllar önce evlenerek Alanya`dan ayrıldığını ve Alanya`ya hiçbir hizmeti olmadığı için isminin verilmesine karşı olduğunu söyledi. Sokak isimlerine siyaset bulaştığını anlatan Görüş, şöyle konuştu: "Bir sokağa birisinin ismi ya vatandaşların imzalı talebiyle olur ya da bu kişi Alanya`ya önemli hizmetler vermiş biri olur ama burada böyle bir durum yok."

BÜLENT ARINÇ'IN ALANYA'YA ÖZEL YAKINLIĞI VAR

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da, Cadde ve Sokak İsim Tespit Komisyonu'nun 1 aydır bu konuda çalışma yaptığını belirterek "Son meclis toplantısında bu konuyu gündeme aldık. Bülent Arınç'ın Alanya'ya her zaman özel ilgisi ve yakınlığı var. Bu nedenle öneriyi destekledik" dedi.

BÜLENT ARINÇ'IN ANNESİNİN ADI SOKAĞA VERİLDİ
BÜLENT ARINÇ'IN ANNESİNİN ADI SOKAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 16:38:05
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 16:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?