1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Arınç'tan medyaya zeytin dalı...

DEVLET BAKANI ARINÇ, DEMİREL'İ TAKLİDİNİ YAPARAK ELEŞTİRDİ

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Arınç, yerel televizyon kanalı muhabirinin, "Alanya il olacak mı?" sorusu üzerine, Demirel'in konuşmasını taklit ederek, "Kızım merak etme, 105 plakayı verdim size" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya'daki izlenimleri doğrultusunda Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyetteki toplantı sırasında bir gazetecinin, "Alanya il olacak mı?" sorusuna Bakan Arınç, "Sayın Demirel büyüğümüzü bilirsiniz. Alanya'ya en son ne zaman geldi bilmiyorum ama onun zamanında yaşanmış bir olay anlatayım. Sizin sorunuza Sayın Demirel muhatap olsaydı, 'Kızım sen hiç merak etme, 105 plakayı verdim size. Alanya il olacak' derdi. Geçmişte gittiği her seçimde

plaka dağıttı. Nazilli'ye 89'u verdi, İskenderun'a 95'i verdi. Beyşehir'e 99'u, Seydişehir'e 100'ü verdi. Her seçimi bununla bitirdi muhterem. 1-2 seçim geçti, plakalar boşta kaldı. Daha sonra, 'Plakanızı hazırlayın' falan dediğinde birisi çıktı ortaya dedi ki, 'Plaka dağıtırken il olacaksınız, bunun altını çizin diyordunuz. 8-10 sene geçti, bunların hiçbirisi il olmadı. Biz olacak mıyız?' deyince, bu kez de, 'Üstünü çizin' dedi. Biz böyle değiliz. Bu zihniyet geçmişte kaldı. Alanya'nın bir tek il levhası

eksik. Her şeyi var. Böyle bir konu gündeme geldiğinde aday ilçelerin başında Alanya olabilir. Ama bu sokakta söylenecek bir şey değil. Bunu seçim malzemesi yapmak istemiyoruz. Bunlar gündeme gelir ve bir günde biter" dedi.

 "MEDYA İLE İYİ İLİŞKİLER İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ"

AK Parti'nin Türkiye'deki medya kuruluşlarına bakış açısının nasıl olduğu yönündeki soru üzerine Arınç, "Benim medyayı ne kadar sevdiğimi biliyor ki Sayın Başbakan beni TRT, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu ve Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nden sorumlu yaptı. Medya ile iyi ilişkiler içerisinde olmak istiyoruz. Basın Kanunu bizim dönemimizde çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Devlet Bakanı Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "2 senedir yerel medyayı üzdüler. Biz ilanların yerel medyada yayınlanmasının önüne geçmek için bir fikir taşımıyoruz. Resmi ilanlar yerel medyanın yaşaması için önemli. Yapılacak şey hem ilanın, reklamın yayınlanması hem de bunların ayrıca internet ortamında duyurulmasıydı. 'Yerel medya susturulamaz' diye siyah kurdele bağlandığını biliyorum. Bu bir yalandı, bu yalana kapılanlar oldu. Böyle bir yanlışlığı AK Parti hükümeti yapmaz ve yapmayacak" diye konuştu.

 DOĞAN MEDYA GRUBU'NA VERİLEN CEZA

Bir gazetecinin 'Doğan Medya Grubu'na verilen ceza ile ilgili ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki sorusu üzerine Arınç şöyle konuştu: "Gazetelerde yazılıyor, bunun vergi incelemesinden kaynaklandığı söyleniyor. Bu grupla, Maliye Bakanlığı ve bürokratları arasında hazırlanan bir raporla ilgili bir konu. Şüphesiz o grubun yasal imkanları ve hakları var. Bu konuda da girişimlerde bulunduğunu biliyoruz. Ben hükümetimizle, şu veya bu kişiyle bu konuyu ilişkilendirmek istemiyorum. Bütün serbest meslek erbabı, çalışanlar her zaman bu tür denetimlerden geçebilir. Umarım ciddi bir denetimle ciddi bir sonuca ulaşılmıştır. Ben peşinen onları suçlamıyorum ama o grubun yapacağı tek şey yasal yollardan hakkını aramaktır. Bu imkanlara sahiptirler. En iyi avukatları, en iyi hukukçuları bulup dava açabilirler. Nitekim bazı yargı organlarından lehlerine karar alındığını biliyorum. Hukuki süreç işliyor. Bunun dışında bir görüş beyan etmem doğru değil."

AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, daha sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ziyaret anısına plaket takdim etti.

DEVLET BAKANI ARINÇ, DEMİREL'İ TAKLİDİNİ YAPARAK ELEŞTİRDİ
DEVLET BAKANI ARINÇ, DEMİREL'İ TAKLİDİNİ YAPARAK ELEŞTİRDİ
DEVLET BAKANI ARINÇ, DEMİREL'İ TAKLİDİNİ YAPARAK ELEŞTİRDİ
DEVLET BAKANI ARINÇ, DEMİREL'İ TAKLİDİNİ YAPARAK ELEŞTİRDİ
DEVLET BAKANI ARINÇ, DEMİREL'İ TAKLİDİNİ YAPARAK ELEŞTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 21:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?