7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Arıtma tesislerine bakanlık desteği

Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevre Yönetim Genel Müdürlüğü tarafından belediyelere gönderilen yazı ile arıtma tesisi inşaatlarını destekleme kararı alındığı bildirildi.

Bakanlık tarafından alınan karar gereği 2007 yılı içersinde bütçe imkanları çerçevesinde çevri kirliliğin önlenmesi ve desteklenmesi amacıyla çevre kapsamında yer alan Arıtma tesislerinin destekleneceği ifade edildi. Arıtma inşaatı bitmeyen ve ilave yapmak isteyen belediyelerin bakanlığa müracat etmeleri istendi. Yapılan müracatların inceleme ve değerlendirmesinin sonucuna göre uygun görülen belediyelerin atık su arıtma tesislerine 2007 yılı içersinde finansal destek sağlanacağı belirtildi.

Oba Belediye Başkanı Şefik Türktaş, kendilerine de bu yazının geldiğini belirterek, "Bölgemizi yakından ilgilendiren bir karar. Oba başta olmak üzere bir çok yerde arıtma tesisi inşaatları bulunmakta. Bitenler ise ek ilave tesis yapmayı düşünüyor. Biz Oba belediyesi olarak bakanlığa müracatımızı yaptık. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bu hayati kararı son günlerde bölgemizi tehdit eden deniz kirliliği sorunun tek çözümü olarak gözüküyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 18:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?