15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Arıtmada mutlu son

ARITMADA MUTLU SON

Antalya’nın Gazipaşa ilçesine yapılması planlanan Atıksu arıtma tesisinin ihalesi yapıldı

Gazipaşa ilçesinin Bakılar Mahallesi'nde yapılması planlanan Atıksu arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. Gazipaşa Belediyesi İhale Komisyonu öncülüğünde gerçekleştirilen 50 bin kişi kapasiteli arıtma tesisi ihalesinde, 15 firmanın dosyaları kabul edildi. Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Taşlı başkanlığındaki ihale komisyonunda, İller Bankası'ndan 3 mühendis, Bodrum'a bağlı Konacık Belediyesi'nden bir çevre mühendisi, Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ersan Erkovan ve Mali Hizmetler Birimi'nden Kemal Tufan görev aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özenç, "İlçemizin yıllardır ihtiyacı olan atıksu arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. 15 firmanın katıldığı ihaleyi kazanan firmanın, tesisi 6 ay içerisinde faaliyete geçirmesini bekliyoruz” dedi.

Tesisin 10 dönüm arazi üzerine kurulacağını belirten Başkan Özgenç, "İlçemize öyle bir tesis kuracağız ki, bu tesis bölgede bir ilk ve örnek teşkil edecek. Tesis için İller Bankası'ndan talep ettiğimiz 5,5 milyon TL kredimiz onaylandı. Böylece, İller Bankası onaylı ilk tesise bizim ilçemiz sahip olacak. Arıtmadaki suyu, içme suyu kalitesine çıkaracağız. Suyun ne kadar sağlıklı olduğunu göstermek için ise, denize ulaşan çayda kürek sporu yaptıracağız. Arıtma tesisimiz, ilçe halkımıza şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

İhale Komisyonu Başkanı Fazıl Taşlı ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Atıksu arıtma tesisi için 15 firmanın sunduğu dosya kabul edildi ve değerlendirmeye alındı. Şu anda firmalar bize sadece, yapılacak olan tesis için yeterli kapasiteye sahip olup olamadıkları yönünde belge sundular. Şimdi tekrar komisyon toplanacak ve dosyalar incelenecek. Hatalı olanlar elenecek. Dosyalar üzerindeki incelemeyi, önümüzdeki hafta içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.”

ARITMADA MUTLU SON
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 10:41:05
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 10:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?