1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Arızalı kamyonette tüketici zaferi!

ANTALYA'da oturan emekli astsubay Mehmet Burkay'ın, 2005 yılında satın aldığı ve sol ön altından gaz pedalının olduğu bölgeye su alan kamyoneti için başlattığı hukuk mücadelesinde Antalya Tüketici Mahkemesi, aracın yenisiyle değiştirilmesine karar verdi.

Emekli astsubay Mehmet Burkay, 2005 yılının Ocak ayında bir kamyonet satın aldı. Aldığı aracın garanti süresi dolmadan, her yağmur sonrasında sol ön alt kısmından içeriye su aldığını farkeden emekli astsubay, ilgili firmanın servisine, üretilen fabrikasına kadar gitmesine rağmen bir sonuç alamadı. 2006 yılında Antalya Tüketici Mahkemesi'ne başvuran Mehmet Burkay'ın davası geçen ay sonuçlandı. Mahkeme, firmayı kusurlu bularak aracın yenisiyle değiştirilmesine karar verdi.

Aracı satın aldıktan sonra yağmurlu günlerde içinin ıslandığını görünce camı veya kapıyı açık bırakmadan kaynaklanmış olabileceğini düşündüğünü belirten Mehmet Burkay şunları söyledi:

“Ancak her yağmurda aynı sorun yaşanıyordu. Servise götürdüm, su testi yaptılar, ‘birşey yok’ deyip gönderdiler. Yine yağmurda aynı şey oldu ve yeniden servise gittim. 10 günlük bir bakım sonrası sorunun çözüldüğü söylenip teslim edildi, ama her yağmurda sorun tekrarlandı. Bu kez de üretildiği fabrikaya gönderildi ve 12 gün sonra geri geldi. Sorunun çözüldüğü belirtilmesine rağmen her yağmurda araç içine su almaya devam ediyordu. Firma bana aracı değiştirebilmek için satın aldığım paranın çok daha azını önerdi ve üstüne para verip yenisini alabileceğimi söyledi. Ben de Antalya Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum. 2006 yılında açtığım davanın yasal süreci tamamlandı ve mahkeme aracın yenisi ile değiştirilmesine karar verdi.”

‘VATANDAŞ HAKKINI ARAMALI’
Mahkemeye başvurduğu ilk zamanlarda etrafındaki birçok kişinin ‘boşver, hiçbir şey çıkmaz’ gibi sözlerle umutsuz yaklaşım sergilediğini belirten Mehmet Burkay, “Vatandaş bilinçli olursa yapılan yanlışlar düzeltilebiliyor. Bu ülkede adalet herşeyden üstün. Vatandaşımız bu tür durumlarda asla ‘boşver, birşey çıkmaz’ deyip susmamalı ve hakkını aramalıdır” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 17:47:28
Güncelleme :28 Haziran 2009 Pazar 18:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hacı mehmet arslan IP: 88.248.254.xxx Tarih : 6.07.2009 11:31:01

sayın: Opel Türkiye Konu: Kusurlu araç satışı ( opel combo 2008 model )
-Genaral motors türkiye limited şirketi.27.6.2008 model opel combo 1.3 cdti cıty araç aldım motor no z13dt2596913 şase no.woloxcf0684354815 bu aracımı 2008 yılında Tümar Kdz.Ereğli den satın aldım.)
Aracımı kontrol ettirdiğimde arka bagajın eyri olduğu için yetkili servisiniz olan opel tümar ’a gittim aracımın arka kaputuna baktılar fabrikadan kaynaklandığını söylediler sonra aracımın tavan kısmının komple boyalı olduğunu öğrendim servisiniz olan opel tümara götürdüm bana bu tavan boyanmamış dediler sonra İzmir den Tevfik bey geldi arcıma baktı ve aracın tavanın boyalı olduğunu söyledi işçiliğin iyi olmadığını söyledi aracım değer kaybı oldu Tevfik bey bir miktar değer biçerek mağduriyetimi karşılık bana 1500tl teklif etti. size yazılı bir evrak vericez senin arabanda gerçekten bir şey yok diyerek beni biraz olsun rahatlattı aracımın muanesi bitmeden yaptırmak üzere tüv araç muayenesi ne gittim aracımın arka amötsöründen yağ kaçağı yapmış bunun üzerine arabamın garantisinden yararlanmak için opel tümara gittim arızamı söyledim amörtisörler garantiye girmiyor dediler. Benim önceki aracım Renault olduğu için özerler Renault servisini aradım amörtisörler aracınızda kaç yıl garanti diye sorduğumda iki yıl dediler aracıma binip Renault servisine gittim. Yeni araçta anlaştık. Benim aracıma baktılar sizin aracınız üç yerde boya var dediler inanamadım. ondan sonra Volkswagen yetkili servise gittim araç değişikliği yapmak istediğimi söyledim benim aracıma baktılar aracımda onlarda arka sağ çamurluk arka sol çamurluk tavan ve arka bagaj kaputun boyalı olduğunu söylediler, oradan ayrıldım opel tümara gittim biz tekrar Tevfik beyi isteyelim tekrar baksın dediler bunun üzerine Tevfik beyi aradım olayları anlattım bana servise gidin dedi opel tümara gittim yetkili mail gönderdi cevabı olumsuz geldi tekrar mail gönderdiler cevabını bekliyorum
Tüketici olarak mağduriyetimin giderilmesini ve bana o km. olarak satışı yapılan aracın değiştirilmesini rica ediyorum. Bana olumlu veya olumsuz cevap dönülmediği takdirde tüketici hakları mahkemelerine başvuracağımı bildiririm.
Tüketici olarak yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı beyan ederim. Ben opele güvenmek istiyorum güvenmesem Opelli tercih etmezdim saygılarımla
h.Mehmet Arslan GSM: 0532 694 45 12